Техеран приветства решението на Съвета за сигурност на ООН да

...
Техеран приветства решението на Съвета за сигурност на ООН да
Коментари Харесай

Иран приветства решението на ООН: Най-после изолираха САЩ!

Техеран приветства решението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да отхвърли препоръчаната от Съединени американски щати резолюция за продължение на оръжейното ембарго против Иран, съобщи Франс прес.

" За 75-годишната история на Организация на обединените нации, Америка в никакъв случай не е била толкоз изолирана ", съобщи в Туитър представителят на иранското външно министерство Абас Мусави. Той добави, че макар всичките си визити и оказвания напън, Съединени американски щати са убедили единствено една дребна страна да гласоподава за резолюцията, предава Българска телеграфна агенция.

Според Мусави " нощес дейната дипломация на Иран и юридическата мощ (на съглашението за иранската нуклеарна програма) още веднъж победиха Съединени американски щати в Съвета за сигурност ".

Само две от страните членки поддържаха плана за удължение на оръжейното ембарго, чийто период изтича на 18 октомври - Съединени американски щати и Доминиканската република, напомня Агенция Франс Прес.

" Съединени американски щати би трябвало да си вземат записка от този неуспех ", съобщи в туитър представителят на Иран в Организация на обединените нации Маджид Тахт Раванчи, съобщи ДПА.

Мусави също прикани Вашингтон да си вземе записка и предизвести, че " в противоположен случай те ще бъдат изолирани даже повече, в сравнение с сега ", съобщи ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР