Тече спасителна акция след срутване на тунел в Северна Индия,

...
Тече спасителна акция след срутване на тунел в Северна Индия,
Коментари Харесай

В „Земята на боговете“: Срути се планински тунел с 40 работници в популярен индийски щат

Тече избавителна акция след сриване на тунел в Северна Индия, в който 40 служащи са затиснати. Инцидентът е от неделя, а хората са под отломките малко О2 и вода.

В тунела, който е част от упорит план за хималайска автомагистрала в град Утаркханд, са работили 40 души, когато част от прохода, водещ към входа, е пропаднала, оповестиха управляващите.

„ Това е незабавна обстановка “, съобщи министърът на околната среда в Индия

Тунелът е част от плана на индийския министър-председател Нарендра Моди „ Магистрала Чар Дхам “ - многомилионен инфраструктурен проект за възстановяване на свързаността в щата Утаракханд и по-добър достъп до значими поклоннически места.

Щатът е на границата на Индия с Китай и постоянно е именуван Дев Бхуми „ Земя на боговете “ заради богатото си културно завещание и изобилието от хиндуистки религиозни обекти.

Очаква се планът за автомагистрала да бъде с дължина близо 1000 км, като усъвършенства достъпа до щата от столицата на Индия Ню Делхи.

Той се е подхлъзнал и е паднал

Спасителите подават О2 и вода на мъжете през отломките.

„ Поддържаме връзка с мъжете вътре. Всички те са добре. Работим интензивно, с цел да ги изведем на открито “, обявиха от локалната полиция пред Си Ен Ен.

Снимки и видео от мястото на случая демонстрираха огромна машина, която изкопава тъмния тунел, до момента в който десетки спасители са се събрали до входа. Държавни и национални чиновници по бедствията са там, с цел да оказват помощ в интервенцията, дружно с локалните полицейски чиновници.

Неделното сриване не е първата строителна злополука през последните месеци, която попада в заглавията на вестниците в Индия.

Властите оглеждат развалените вагони, с цел да открият повода за конфликта

През август повече от дузина служащи починаха, откакто строящ се мост се срути в североизточния щат Мизорам.

През юни четирилентов бетонен мост, който се изграждаше над река Ганг в източния щат Бихар, се срути за повторно в границите на малко повече от година, което повдигна въпроси за качеството на строителството му.

През октомври предходната година неотдавна ремонтиран провесен мост се срути в град Морби в Гуджарат, при което починаха 135 души.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР