Теч на газ от товарен автомобил “трейлер”, превозващ 200 бутилки

...
Теч на газ от товарен автомобил “трейлер”, превозващ 200 бутилки
Коментари Харесай

Теч на газ блокира Е-79 на входа на Благоевград


Теч на газ от товарен автомобил “трейлер”, пренасящ 200 бутилки с компресиран естествен газ-метан, затвори Главен път Е-79 на входа на Благоевград, оповестява pirinsko.com.

Сигналът е получен в 7:40 часа тази заран при жк. Струмско. Газ изтича от автомобила, спрял на отбивка при бензиностанция "Лукойл ".



Движението в посока Благоевград - София бе спряно, поради заплаха от детонация, товарните коли изчакваха на място близо 1 час, а леките коли се пренасочваха при разклона за село Долно Церово по остарелия път през жк.Струмско.

Газ изтича и от двете страни на трейлера благосъстоятелност на благоевградският предприемач Р.Й.- Жъчката. На място дежурят екипи на КАТ и РСПБЗН-Благоевград до приключване наличието на дефектиралата секция с бутилки.

Припомняме, че преди 4 години в Разлог се взривиха пет ремаркета, оборудвани с апаратура за транспорт на компресиран газ. За благополучие случаят тогава се размина без жертви и потърпевши. За преодоляване на обстановката бяха мобилизирани пожарникари от Разлог и Банско.

Часове наред регионът към гърмежа остана отцепен, а поради нарушеното газоподаване за всички детски градини и учебни заведения в Разлог, а 12 януари беше разгласен за неучебен. Без топло останаха десетки клиенти от Разлог и Банско.

Това, че човешка неточност е повода за гърмежите, стана ясно още след първичния оглед на мястото. Тогава се наложи Р.Й. Жъчкатада изтегли заем, с цел да закупи дялове от компанията изискал обещетение от вредите нанесени към фирмения актив.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР