Театралната легенда Грациела Бъчварова празнува 89-и рожден ден на 7

...
Театралната легенда Грациела Бъчварова празнува 89-и рожден ден на 7
Коментари Харесай

Театралната легенда и почетен гражданин на Варна Грациела Бъчварова празнува 89-и рожден ден

Театралната легенда Грациела Бъчварова чества 89-и рожден ден на 7 септември, научи Moreto.net.

Родственица на Стоян Бъчваров, основоположника на Варненския спектакъл, живата история на театъра, магнетична актриса, основала незабравими облици на сцената, социална персона с ярки цивилен позиции, Грациела Бъчварова е удостоена с високото звание Почетен жител на Варна, премия " Варна " и доста други оценки, описват от театъра.

За 100-годишния празник на театъра през 2021 година на нея по право се падна достойнството да открие бюст паметника на патрона Стоян Бъчваров.

Театралната легенда в никакъв случай не е серпантина да се интересува от креативните достижения на своя спектакъл. Щастлива е, че 89-ият ѝ рожден ден през днешния ден съответствува с премиерата на " Инстинктът ", първата пиеса от летоброенето на Варненския спектакъл, сложена от Стоян Бъчваров, която екипът възкресява при започване на 102-рия си сезон.

За страдание Грациела не може да участва на спектакъла, само че се вълнува от премиерата и изпраща пожеланията си за триумф на режисьора Стоян Радев Ге.К. и най-младите артисти на Варненския спектакъл, които с най-старата пиеса трансферират мост във времето.

Времето, в което следи оставят единствено най-хубавите. Като Грациела Бъчварова.

" Честит рожден ден, Граци! Бъди здрава и със мощен дух! Варненският спектакъл, твоят спектакъл, ти сервира обичта и признанието си! ", написаха от културната институция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР