Те водели към частен паркинг в района на ГКПП -

...
Те водели към частен паркинг в района на ГКПП -
Коментари Харесай

МВР разкри незаконни пътни знаци край ГКПП - Лесово

Те водели към частен паркинг в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово, твърди вътрешното министерство Министерство на вътрешните работи разкри противозаконни пътни знаци край Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово

Министерство на вътрешните работи откри противозаконни пътни знаци, освен това на републикански път и то в непосредствена непосредственост до обект от националната сигурност, какъвто е ГКПП-Лесово. Това излиза наяве от официалн известие на самото вътрешно министерство, съобщи.

За случая в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ямбол бил получен сигнал. Според получената информация, на републиканския път I-7, пред частен паркинг преди ГКПП-Лесово, са били сложени пътни знаци. Те указвали ред за нахлуване в паркинга и на процедура подвеждали водачите, твърди Министерство на вътрешните работи. Веднага била подхваната инспекция на място, при която основен контрольор Тодор Мишинев, шеф на бранш „ Пътна полиция “ в ОДМВР-Ямбол, открил сложени поредно конфигурации пътни знаци. Тя включвали следните табели: Т6 - Пътно транспортно средство, за което се отнася знакът със знак за товарен автомобил, за лек автомобил и за рейс, Т11 - Посока към обект - надясно и Д20 - Платен паркинг.

Полицаят уведомил Областното пътно ръководство – Ямбол за установеното от него, след което последвала взаимна инспекция. Тя открила, че в базата данни за въведената организация на придвижване в пътния сектор на ръководството, за посоченото място е очакван единствено един пътен знак - Д19 - Паркинг, а описаните нагоре табели са сложени незаконосъобразно, показва вътрешното министерство.

Министерство на вътрешните работи настояват, че непозволено поставените знаци са били демонтирани в наличието на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, който се оказал в този миг в командировка в района. Той бил там във връзка със стартирали взаимни контролни дейности на граничните пунктове Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново.

Прави усещане, че Министерство на вътрешните работи споделя в детайли за това, което е разкрило, както и се хвали по какъв начин е премахнало противозаконните пътни знаци, само че пропуща да уточни кой е поставил знаците, както и каква глоба е приложена по отношение на него.

През годините има образци на сложени пътни знаци без никой да знае по какъв начин тъкмо е станало това, както и голям брой съмнения, че става дума за противозаконни табели. Такива са установявани, в това число и в София, на които да вземем за пример написа "Частен парцел, прекосяването неразрешено ", а очевидно става дума за градска улица.

Само преди година и половина медиите пък извадиха случай, при който на пътна права с дължина 360 метра в село Мадан един и същи пътен знак за преимущество беше подложен неведнъж през към 10 метра. Снимките, показващи направеното, бяха оповестени в обществените мрежи и провокираха голям брой мнения. Общо 14 пътни знаци бяха сложени на дребната уличка, която води към локалното гробище - образец по какъв начин на процедура има огромен проблем с разпоредбите кой слага пътните знаци и кой ги управлява, като се има поради, че неспазването им води до санкции, които от време на време са и прекомерно огромни.

В съответния случай тогава стана ясно, че става дума за пътен план за 1 120 000 лева, включващ построяването на общо пет улици в няколко села. Твърдеше се, че тези знаци са били утвърдени и от проектанта, и от финансиращия орган, с цел да се повишало вниманието на водачите. От КАТ - Монтана обаче обявиха тогава категорично, че не са одобрявали слагането на знаците
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР