Те твърдят, че ограниченията, въведени заради пандемията, са част от

...
Те твърдят, че ограниченията, въведени заради пандемията, са част от
Коментари Харесай

Фейсбук блокира десетки германски профили и групи, разпространяващи дезинформация за Ковид


Те настояват, че рестриктивните мерки, въведени поради пандемията, са част от огромен таен проект и постоянно приканват германците към принуждение. Кои са " Инакомислещи 711 " и за какво Facebook блокира профилите им?

Фейсбук е изтрил 150 профили и групи, свързани с придвижването " Инакомислещи " (Querdenker) в Германия. Натаниел Глайхер, управител по сигурността на обществената мрежа, разгласи, че това е първата акция, ориентирана против група, която цели нанасянето на " координирани вреди на обществото ".
Редакцията предлага
Координирано и неведнъж нарушение на разпоредбите на Фейсбук

Профилите на създателя на " Инакомислещи " Михаел Балвег също са били наранени. Акцията е ориентирана против сходни групи и консуматори на Фейсбук и Instagram, само че не и на WhatsApp. Глайхер стимулира решението с това, че участниците в придвижването координирано и неведнъж са нарушавали разпоредбите за прилагане на Фейсбук. " Към това се включва публикуването на погрешно здравно наличие, тирада на омразата и апели към принуждение ". Балвег към този момент разгласи, че ще се обърне към съда.

Фейсбук също така сътвори лист от уеб страници, свързани с " Инакомислещи ", линкове от които повече няма да могат да бъдат споделяни в обществената мрежа.

В акцията, водена от почитателите на конспирацията, са взели участие действителни хора. " Не става въпрос за подправени профили, а за същински хора, които са основали организация, тъй че систематично да нарушават нашите съществени правила и да нанасят вреди в нашите платформи и отвън тях ", аргументира се Глайхер.

Фалшиви вести, конспирации и апели за принуждение

Сред главните цели на „ Инакомислещи “ е разпространението на тайния роман, съгласно който рестриктивните мерки, въведени в Германия поради Ковид-19, са част от огромен проект, който цели да ограничи свободите и главните права на жителите. Facebook показва още, че е добре известно по какъв начин тези хора са употребявали експанзия против " работещи в публицистиката, полицията и здравните институции ".

От месеци почитатели на " Инакомислещите " и други немски градове. Често по време на тези демонстрации се стига до конфликти с служители на реда и представители на медиите. Няколко институции, отговарящи за сигурността в Германия, наблюдават държанието на членовете на придвижването.

YouTube от дълго време изтри наличието на " Инакомислещи 711 "

Още в края на май друга известна интернет платформа - YouTube – изтри канала на " Инакомислещи 711 ". Говорителят на YouTube разгласи тогава, че наличието, оповестено от тях, нарушава разпоредбите на платформата за разпространение на дезинформация. Към момента последователи на " Инакомислещите " си споделят главно в платформата Telegram. В нея даже екстремисткото наличие не се модерира.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР