Те са високо начетени, знаят всичко за ваксините. Някои по-авантюристично

...
Те са високо начетени, знаят всичко за ваксините. Някои по-авантюристично
Коментари Харесай

Ваксините са причината да има живи антиваксъри

Те са високо начетени, знаят всичко за имунизациите. Някои по-авантюристично настроени влачат неимунизираните си деца по ашрами, с цел да потвърдят, че няма нищо по-устойчиво от естествения имунитет. Дребна детайлност е, че ашрамите са относително уединени места, в които обитават основно възрастни, ваксинирани в годините, когато нямаше достъп до " прогресивна здравна литература " и имунизациите се поставяха под строй.

Сега тези напредничави, само че другояче ваксинирани, родители въодушевено превеждат и популяризират в обществените мрежи всевъзможни " научни " доказателства (последни разкрития по темата) за вредата от имунизациите. Защото имунизациите предизвикват аутизъм, ДЦП и всевъзможни други необратими увреждания на децата ни. Пламенно пазят тезата си и клеймят всеки глупак, който се е подвел по Световната здравна организация (СЗО). В тази международна организация не се занимават с нищо друго, с изключение на с намаляването на човешката популация под прикритие. Това е може би една от най-големите международни конспирации в новата ни история.

А историята на гуруто на антиваксърското придвижване се напомня от време на време, само че впечатлява само проваксинално настроените. Започва през 1998 година, когато Андрю Уейкфийлд някъде споменаван като хирург, другаде като гастроентеролог, само че никога имунолог, разгласява " международно известната си публикация " за връзката сред имунизацията против морбили, паротит, рубеола и аутизма. Теорията му и до момента не е подкрепена публично от нито един академик по света. Две години след " сензационното " изобретение на Уейкфийлд оказва се, че докторът е фалшифицирал данните в доклада си, тъй като е имал финансов интерес. Статията му неотложно бива изтеглена, а медицинският му лиценз лишен. Въпреки това той продължава апостолската си задача да пътува по света и да разпространява " научните " си открития по неофициални събития, посещавани от " просветени " родители.

Пораженията от антиваксърското придвижване са толкоз съществени, че през 2017 година американският неправителствен мозъчен концерн " Съвет за интернационалните връзки " (Council on Foreign Relations) разгласява интерактивна карта с подробна информация за следствията от него в международен мащаб. Картата излиза на страницата Vaccines Work (Ваксините действат). В нея са проследени огнищата на морбили, паротит, рубеола, полиомиелит и коклюш за интервала 2008-2017 година

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите оповестяват, че годишно от морбили умират над 146 хиляди души по света, главно деца. Увеличават се и смъртните случаи от коклюш. В Съединени американски щати годишно от това предотвратимо заболяване умират над 190 хиляди души. Миналата година бе регистрирано увеличението на случаите на заболяване от магарешка кашлица и у нас, в Пловдивско, поради отвод от ваксиниране. Поразените бяха главно бебета и дребни деца.

Между другото, набедената СЗО разгласява при започване на тази година лист, в който уточни отхвърли от имунизации като една от главните рискове за 2019 година Наред с грипната пандемия, замърсеността на въздуха и климатичните промени, СПИН-а, рака, диабета и сърдечно-съдовите болести. Това, което изключително тревожи специалистите в организацията, е, че през 2018 година случаите на морбили (дребната шарка, която единствено допреди няколко години беше овладяна) са нарастнали с 30%. Вероятно данните, че имунизациите предотвратяват до 3 милиона смъртни случая годишно, а още 1,5 милиона души можеше да бъдат живи, в случай че бяха имунизирани, не са аргумент за авангардно настроените им съперници. В оповестения лист СЗО отбелязва, че едната от аргументите за разпространяването на заболяването е към момента сложния достъп до ваксини в някои региони на света.

Нашият случай обаче не е подобен - имаме ваксини, имаме народен имунизационен календар, имаме и относително дейни акции " за " ваксинирането. У нас аргументите за поява на заболяването са, съгласно определението на СЗО, " комплицирани ". Защото става дума за умишлен отвод от ваксиниране на децата. По думите на доктор Ангел Кунчев под 1% от родителите у нас публично са декларирали, че отхвърлят да имунизират децата си. Процедурата изисква да подпишат декларация за отвод и да я дават на персоналния доктор на детето. На пръв взор тази статистика не смущава изключително - под 1 %. Това обаче са единствено публично отказалите ваксина за децата си родители. Другите са импровизирано отказалите се, тези, които не са подписали никакви документи и с " напън " или " договаряне " се спогаждат с лекарите. Така децата с доказуеми и недоказуеми отводи се вливат в детските градини и учебни заведения, измежду нашите имунизирани наследници, които в действителност поемат тежестта да поддържат общия имунитет. Да, само че има и деца, които не са ваксинирани по медицински аргументи. Техните родители не са революционно настроени против имунизациите. Подчиняват се на събитията и треперят всяка година по това време, когато " избухнат " шарките, тъй като си дават сметка за рисковата обстановка, в която са децата им.

А рисковата обстановка става все по-рискова, тъй като се усилват неимунизираните. След епидемиологичния гърмеж от морбили в Гърция и Сърбия предходната година здравното министерство незабавно подреди пропуснатите ваксини да бъдат сложени. Причината бе незадоволителното имунизационното покритие в страната. В някои региони то доближаваше едвам 75% %, което усилваше риска от пораждане на епидемиологичен гърмеж. Сред застрашените региони бяха Търговище, Габрово, Варна и Добрич. Защо е рискова дребната шарка експертите са обяснявали нееднократно - тъй като е мощно заразно заболяване, вирусът прониква през горните дихателни пътища, заразяването става още с първия контакт с болен, без значение от възрастта, а инкубационният интервал е 9-11 дни. И в случай че бебето до 6 месеца има антитела от майка си и към момента не е застрашено, колкото по-големи са неимузинираните деца, толкоз по-голям е рискът от заразяване, надлежно и по-сложно протича болестта. Най-честото затруднение е пневмонията, на второ място са инфекциите на централната нервна система. Освен това дребната шарка потиска имунитета задълго, което прави децата податливи на бактериални инфекции.

У нас, при започване на тази година бе регистрирано 90% имунизационно покритие. По-различна е картината обаче в прилежащите страни. По данни на СЗО остава тревожна епидемиологичната конюнктура в Сърбия, където предходната година заболелите бяха над 5700, в Гърция над 2000 случая, а в Румъния - 4785. Освен това бе регистриран " импорт " на морбили от Италия, Англия и Германия. Дребната шарка дебне отвред.

В Съединени американски щати отпред на проваксиналните придвижвания са лекарите. Нашите обезпокоеното мълчат. Сигурно, с цел да не ги обвинят в скрит план с фармацевтичните компании.

Преди време фотографията на една американска лекарка обиколи обществените мрежи, единствено тъй като приемаше пациентите си облечена с тениска, на която написа: " Ваксините са повода да има възрастни хора. "

Бихме могли да перифразираме: " Ваксините са повода да има живи антиваксъри. "
Милена Петкова, news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР