Те са спечелили милиони от абонатите си Емил Василев преди

...
Те са спечелили милиони от абонатите си Емил Василев преди
Коментари Харесай

Хората зад най-голямата нелегална стрийминг услуга в Обединеното кралство са осъдени на над 30 години затвор

Те са спечелили милиони от клиентите си

Емил Василев преди 2 минути 5 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 8:06 | 29.05.2023

Колко радиоактивно е било тялото на Мария Кюри?

ХардуерДаниел Маринов - 18:37 | 28.05.2023

Бритиш Телеком разгласи най-лошата позиция за слагане на рутерa вкъщи

IT НовиниДаниел Десподов - 10:09 | 27.05.2023

Хакнаха логаритъма за активиране на Windows XP и в този момент операционната система може да бъде задействана офлайн, без интернет

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Петима мъже, които стоят зад най-голямата пиратска услуга в Обединеното кралство бяха наказани на общо над 30 години затвор след 5-годишно частно обвиняване от страна на Висшата лига – най-голямата и известна футболната лига в страната. Нелегалните стриймове, които те са управлявали са привлекли над 50 000 клиенти и са им донесли милиони долари облаги.

Марк Гулд, Стивън Гордън, Питър Джоли, Кристофър Фелвус, Уилям Браун и Зак Смит са спечелили повече от 8,6 милиона $ сред 2016 и 2021 година посредством абонаменти (над 50 000) за пиратски стрийминг услуги, които са предложили достъп до голям брой наличие, в това число мачове от Висшата лига.

Flawless IPTV, една от ръководените от тях услуги, която е работила от 2016 до 2018 година е копирала над 300 телевизионни излъчвания от публични и неофициални източници и ги е рестриймвала против малко над 12 $ на месец. За съпоставяне, абонаментът за формалните канали в Обединеното кралство, които излъчват мачове от Висшата лига коства сред 75 и 100 $ на месец.

Абонатите и препродавачите, които са вземали по-малко от 8 $ на месец за Flawless са генерирали към 5,7 милиона $ за 2 години, от които Марк Гулд е прибрал над 2,1 милиона $.

Спорът за парите обаче води до това, че през 2018 година Стивън Гордън и Питър Джоли започват услуга, наречена Optimal, само че тя се проваля поради това, че Марк Гулд и Уилям Браун заразяват сървърите ѝ със злотворен програмен продукт, написа Daily Mail.

Flawless 2, известна още като Shared VPS, започва след първичния арест на Марк Гулд през 2018 година. В интервала сред 2018 и 2021 година тя е генерирала 3,22 милиона $.

Британската организация за битка с пиратството FACT, Висшата лига, полицейските сили и комерсиалните стандарти проверяваха мъжете. В един от случаите е имало доказателства за заплащания, осъществени в PayPal сметка на Shared VPS, обвързвана с Гулд.

Гулд, който се е облагодетелствал най-вече от закононарушенията е наказан на 11 години за 2 случая на скрит план за машинация и пренебрежение към съда. Гордън, чийто дял е 1,2 милиона $, получи 5 години и 2 месеца. Джоли (с дял 956 000 долара) също получи 5 години и 2 месеца. Фелвус (с дял 203 450 долара) получи 3 години и 11 месеца, а Браун (с дял 18 500 долара) – 4 години и 9 месеца. Зак Смит, който е проработил по-малко от 6000 $, не се яви в съда. Издадена е заповед за ареста му.

TorrentFreak прибавя, че Зак Смит е работил в компания за битка с пиратството, която е работила с Висшата лига, с цел да подсигурява, че пиратските услуги се блокират от доставчиците на интернет услуги, когато се излъчват. Твърди се, че той е работил като разузнавач, продавайки информация събрана от работното му място.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР