Те са около 50 килограма, изглеждат като безглави кучета, които

...
Те са около 50 килограма, изглеждат като безглави кучета, които
Коментари Харесай

Кучета роботи ще пазят граници, много са страшни

Те са към 50 кг, наподобяват като безглави кучета, които като че ли са излезли от научнофантастичен филм.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати пуска кучета роботи, публично известни като AGSV, през неравномерен терен към Ел Пасо, Тексас, с вярата, че един ден те ще патрулират границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Кучетата са оборудвани с видеокамера и могат да се движат по неравномерен терен. Те могат да се оправят в условия на високи температури и ниско наличие на О2 – условия, на които са изложени граничарите.


Amazon пуска куриери роботи по улиците
„ Южната ни граница може да се негостоприемна за хората и животните, и тъкмо по тази причина машините могат да се окажат потребни там “, сподели програмният управител на на Дирекция „ Наука и технологии “ Бренда Лонг.

„ Тази самодейност, водена от S&T, се концентрира върху автоматизирани транспортни средства за наземно наблюдаване или както ние ги назоваваме „ AGSV “. По създание програмата AGSV е обвързвана с… кучета роботи. “


Кучетата обаче имат ограничавания. В момента те работят на акумулатори и могат да устоят единствено към четири часа, преди да се наложи да бъдат презаредени. Роботите не могат да правят арести, само че ще снимат видео доказателства и ще ги предават в действително време в централата.


Роботи и дронове доставят храни и медикаменти в Съединени американски щати
Кучетата са създадени от компания, наречена Ghost Robotics, която е профилирана в системите AGSV.

Не е ясно по кое време робокучетата ще стартират да служат.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР