Те са навсякъде сред нас, често не ги забелязваме по

...
Те са навсякъде сред нас, често не ги забелязваме по
Коментари Харесай

Гражданин избухна: Това показва деградацията на обществото ВИДЕО

Те са на всички места измежду нас, постоянно не ги виждаме по улиците, бързайки по работа или наслаждавайки се на свободното време. Някои сами доближават и желаят мъничка милостиня - средства за храна, стотинки, левче. Други просто седят седнали на улицата, а пред тях виждаме съдинка, в която събират подаяния. Проблемът с просията е прочут и  у нас, и в чужбина, а за жалост избрани човеци експлоатират добрината на хората, просейки с користни цели, а по този метод вредят окончателно на тези, които подлагат ръка от потребност, от липса на избор. С подаянията е обвързвана и идната история. Гражданин остана засегнат от панорама, на която станал очевидец на центъра на Варна, и взема решение да показа позицията си в обществената мрежа Фейсбук.

  " Лично за мен, огромна деградация на обществото e по какъв начин се обръща повече внимание на простотията, а не на нуждаещите се ", написа Емил И. Поводът? Мъжът споделя фрагменти, на които се вижда хора, наслаждаващи се на уменията на улични актьори. На броени метри от тях виждаме и различен наш съотечественик. Той е сгънат на кълбо, с ръце изпънати пред тялото. Мъжът проси, а варненци с експедитивност го подминават.    Публикацията не оставя хората безучастни, развихря се и същинска полемика. Задължително ли би трябвало да се подари, даже и малко, макар, че добрината се екплоатира от избрани хора? Вижте някои от мненията на варненци, в които те споделя порочни образци, свои истории, както и " присъдите " си за мнението на своя съгражданин и държанието на някои от просещите. 

  " Хайде, хайде... Тези " с простотията " най-малко си заработват парите, а тези " просещите "... Просещи, но различен път! Единият там от години се занимава с този бизнес, че и митове се носят за него. Една баба има - от " Колхозния " чак до центъра се спуска: " 0.20 ст имаш ли? "   И даже не я интересува, че за 20-ти път те е питала през днешния ден, че и панаир подвига, че й държиш сметка. Нито е бедстваща, нито гладна, нито пък заслабнала... Купуваш им ястие, вода и те бягат като дяволи от тамян. Сакън! Как може?! Те пари желали! Хората поумняха и не се връзват на пишман просяци. То на такива хора им проличава и не лежат по центъра ", пишe Галина И. 

  " Даваме пари за дивотия, до момента в който не виждаме гладния човек! Никой не е споделил, че не ги заработва ", счита Йордан С.
  " За алкохол и цигари пари не давам... Той не желае храна! ", счита Гери Г.  " Коронен номер! Точно това цели - да получи страдание. Но да, липсва взаимност в обществото ", установи Масис Б.  " Веднъж пред една фурна имаше жена, която стоеше и повтаряше " Гладна съм ". Влязох и ѝ купих най- огромната закуска. Когато ѝ я подадох, тя съвсем отдръпна ръце и ядосана ми сподели " Стотинки нямаш ли? ", споделя варненка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР