Те нямат намерение да се оттеглят доброволно, за да легитимират

...
Те нямат намерение да се оттеглят доброволно, за да легитимират
Коментари Харесай

Куче Кокал Не Пуска! Президентът Отсече Преди Минути! Ще Умра, Но Властта Няма Да Я Дам Никога!

Те нямат желание да се отдръпват непринудено, с цел да легитимират военния прелом от тази седмица, съобщи техен племенник в Република Южна Африка, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Вижте фотоси >>>

Племенникът добави, че Мугабе съвсем не е спал, откогато военните завзеха властта в сряда, само че че другояче здравето му е положително.

Десетки хиляди зимбабвийци извършиха улиците на Хараре и потеглиха на шествие с песни и танци, въодушевени от предстоящото рухване от власт на президента Робърт Мугабе, който ръководи африканската страна от 37 години.

В подиуми, напомнящи рухването на румънския деспот Николае Чаушеску през 1989 година, мъже, дами и деца прегръщаха бойци, откакто армията предприе тази седмица стъпки към отстраняването на единствения властник, който Зимбабве познава от независимостта си през 1980 година

" Не на династията Мугабе " и " Достатъчно, Мугабе би трябвало да си върви ", гласяха някои от плакатите на тази проява, с която приключва седмица на невиждана политическа рецесия в Зимбабве, където армията пое надзор върху страната и сложи под домакински арест президента, заяви Франс прес.

Тежко въоръжени военни обаче стопираха многохилядната навалица, която се запъти към президентския замък в Хараре, с цел да изиска оставката на Мугабе. В знак на митинг участниците в демонстрацията изпонасядаха на шосето, на към 200 метра от постройката.

Държавната телевизия излъчи фрагменти от протест, на който оратори подлагат на критика намерено президента и първата дама Грейс Мугабе, чиито опити да наследи брачна половинка си отпред на страната бяха един от факторите за дейностите на армията, заяви Асошиейтед прес и означи, че сходни демонстрации до неотдавна бяха нещо немислимо.

Намесата на армията е преломен миг в ръководството на Мугабе, белязано с репресии против всевъзможен тип съпротива и тежка икономическа рецесия - към 90 % от популацията в трудоспособна възраст е безработно.

Със своите 93 години Мугабе е най-възрастният настоящ държавен глава на планетата. Той изпада във все по-голяма изолираност, зарязан от най-ценните си съдружници - след армията районните секции на ръководещата партия Африкански народен съюз на Зимбабве - Патриотичен фронт (ЗАНУ-ПФ) също желаеха оставката му.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР