Започна изграждането на нов паркинг на кръстовището на булевардите Шести

...
</TD
>Започна изграждането на нов паркинг на кръстовището на булевардите Шести
Коментари Харесай

Започна изграждане на нов паркинг в Пловдив

Започна построяването на нов паркинг на кръстовището на булевардите " Шести септември " и " Източен ", видя кореспондент на Plovdiv24.bg . На терена са струпани строителни материали и се чака всеки миг да започват същинските действия. 

Пространството към този момент е заравнено, направено е пътното легло и се приготвя за разпореждане на паважна настилка. Предстои да се направи отводнителна система и да се инсталира енергоспестяващо осветяване. Ще има и озеленяване, а напоителната система ще бъде включена към близкия сондаж, описа за медията ни районният кмет. 

Паркингът ще е за над 200 коли и ще е за гратис прилагане. С него ще се реши значително казуса с паркирането на живущите в зоната. Той може да служи и като буферен паркинг и там ще могат да паркират гостите на Пловдив, които идват за обиколки на Стария град и останалите забележителности в централната градска част. 

За този и още три паркинга в града - на мястото на някогашния ТЕЛК на ул. " 4 януари ", бившето ДКЦ до хотел " Лайпциг " и в жк " Тракия ", в предходния кметски мандат се планираше да се вземе заем в размер на 13 милиона лева от Фонда на фондовете, само че месец след встъпването си в служба кметът Здравко Димитров спря решението като нецелесъобразно. В следствие кметът на регион " Централен " съумя да се пребори за общинско финансиране.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР