За поредна година Медицински университет – Пловдив ще бъде част

...
</TD
>За поредна година Медицински университет – Пловдив ще бъде част
Коментари Харесай

Интересни събития в Европейската нощ на учените в МУ-Пловдив

За поредна година Медицински университет – Пловдив ще бъде част от Европейската нощ на учените – SEARCH 2023, която ще се организира на 29 септември в над 30 местоположения от цялата страна. Проектът, зад чиято абревиатура са закодирани знакови тематики като: Science + Environment + Art = Resilience, събира участници от цялата страна и се финансира от Европейския съюз по стратегия " Хоризонт Европа “. 

Събитията от Нощта през 2023 година подчертават върху световните проблеми на човечеството, свързани с измененията в климата и екологията.

Мероприятията в МУ-Пловдив ще се проведат във фоайето на новооткрития Учебен корпус 2 от 13:00 ч. до 18:00 ч., ул. " Любен Каравелов “ № 26. 

В деня на събитието е проведена самодейността " Сливи за боклук “ – акция за събиране на пластмасови бутилки против награди от МУ-Пловдив и ще протече от 13:00 ч. до 18:00 ч. 

Сред основните събития в програмата ще бъде " Еко “ Мода – конкурс за най-артистична дреха или аксесоар от отпадъчни артикули, в който студенти, преподаватели на МУ-Пловдив и възпитаници на пловдивските учебни заведения ще предложат изобретателни и атрактивни облекла и аксесоари от рециклируеми материали. 

Гостите на Нощта на учените ще имат опция да участват на лекция-беседа  на тематика " Дали животът в зелена среда ни прави по-здрави? “, чийто преподавател ще бъде доцент доктор Ангел Джамбов, дм от 17:45 ч. във фоайето на Учебен корпус 2.

Нощта на учените в МУ-Пловдив е късмет за всички участници да надникнат в света на научните проучвания и нововъведенията посредством развлечение, давайки опция на студенти и възпитаници да се срещнат с професионалисти; да схванат за техните проучвателен действия и да получат ентусиазъм за бъдещи образователни и професионални пътища.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР