За нас е важно не просто да привличаме туристи, но

...
</TD
>За нас е важно не просто да привличаме туристи, но
Коментари Харесай

Министърът на туризма на важна среща в Бургас

" За нас е значимо не просто да привличаме туристи, само че и да сме сигурни, че те ще се върнат. И също, че времето, което те ще прекарат тук, е качествено и дава отговор на условията и потребностите им. ", безапелационна бе министър. Тя се срещна с представителите на локалните управляващи от област Бургас във връзка старта на " Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в Република България “.

Чрез Програмата утвърдените черноморски общини единствено в Бургаска област получиха близо 2,4 млн. лева от бюджета на Министерството на туризма, с които ще бъдат финансирани маркетингови действия за разпространение на родното Черноморие. " Нашата упоритост е през идната година да създадем Програмата още по-успешна. Виждаме, че общините освен работят в партньорство с нас и бизнеса, само че и в партньорство с общини от вътрешността на страната. ", акцентира министър Динкова.

" Оценката от бизнеса, че промяната в маркетинговата тактика за Българското Черноморие е най-голямата стъпка за последните 30 години, правена в българския туризъм, е самопризнание, което ме удовлетворява. То демонстрира, че сме на прав път ", добави министър Динкова.

Кметът на Бургас съобщи, че Програмата е отличен образец за интегрирана териториална инвестиция. " По този метод Програмата ни подтиква да работим с сътрудниците от останалите черноморски общини и всеки един от нас даде оптималното от себе си “, добави още той.

На срещата беше подложен и въпросът за подготовката на идния летен сезон. " Кметовете споделиха това, което обичайно обсъждаме преди старта на лятото – проблемите с водоснабдяването, канализационната мрежа и натоварването на пътната инфраструктура. Тези проблеми обаче не се вземат решение за един ден. Имаме струпване, само че считам, че упоритостта да посрещаме проблемите, с цел да не тичаме след тях е един много добър знак “, акцентира още министър Динкова. Тя се ангажира да сложи належащите въпроси пред отрасловите министерства. Освен това изрази подготвеност да повдигне пред Министерството на здравеопазването и тематиката за командироване на медицински екипи по образеца на командированите полицейски чиновници в пиковите моменти от сезона.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР