Всеки ден в Благоевград между 3 и 5 човека стават

...
</TD
>Всеки ден в Благоевград между 3 и 5 човека стават
Коментари Харесай

Всеки ден в Благоевград между 3 и 5 човека стават жертви на бездомни кучета

Всеки ден в Благоевград сред 3 и 5 индивида стават жертви на набези от страна на бездомни кучета. Това сподели кметът на Община Благоевград Илко Стоянов по време на среща с пострадали благоевградчани, които са били нападнати от безстопанствени животни в Благоевград, съобщи кореспондент на " Фокус “.

От думите му стана ясно, че фактически казусът с бездомните четириноги е извънредно сериозен и час по – скоро би трябвало да се откри вид за преодоляване на обстановката. Стоянов означи, че в Благоевград всеки ден се появяват нови кучета, които биват изхвърляни от други обитаеми места. Според него това е вследствие на това, че нито една друга община в региона няма подслон за кучета, какъвто има в регионалния център.

Директорът на приюта Велислава Асенова също взе отношение по тематиката, като съобщи, че от 01.01.2022 година до 31.12.2022 година през общинския подслон са минали 529 кучета, от които 452 са били кастрирани. Оказва се обаче, че макар кастрациите, в града популацията на бездомни кучета се усилва освен поради изхвърляните кучета от други обитаеми места, само че и поради това, че доста притежатели на домашни любимци също избират да се разделят с тях, оставяйки ги на улицата.

В тази връзка дневно се получават по 5 -6 сигнала за изхвърлени кучета, някои от които новородени, други в неприятно здравословно положение.

Хора, станали жертва на набези, измежду които и артиста Иван Тодоров приканиха Община Благоевград да затегне контрола по отношение на притежателите на домашни любимци, само че и по отношение на благоевградчаните, които обгрижват бездомните кучета.

От своя страна кметът Стоянов съобщи, че при всички положения ще се наложи стягане на ограниченията за преодоляване на обстановката.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР