Висшето училище по сигурност и икономика организира двудневна юбилейна международна

...
</TD
>Висшето училище по сигурност и икономика организира двудневна юбилейна международна
Коментари Харесай

Международна конференция за етнорелигиозния мир в Пловдив

Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система провежда двудневна юбилейна интернационална научна конференция във връзка на 20 години от основаването си на тематика " Рискове пред етнорелигиозния мир в подтекста на националната и интернационалната сигурност (в Югоизточна и Централна Европа) “. Тя ще стартира на 3 ноември от 10 часа и ще се организира в постройката на вуза.

Президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов ще открие научния конгрес и ще приветства участниците, измежду които са и представители на съорганизаторите на събитието - университети от Полша, Латвия, Словакия, Словения, Сърбия, Северна Македония, Албания, Грузия, Узбекистан, Турция, Индия, Етиопия и България.

На конференцията присъствено и онлайн ще бъдат показани над 50 отчета, които проучват рисковете пред етнорелигиозния мир в подтекста на националната и интернационалната сигурност. Те са обособени в четири панела: " Националната сигурност и етнорелигиозният мир – алтернативи, провокации и вероятности “, " Рисковете пред етнорелигиозния мир и националната политика – аспекти на сигурността “, " Държавната политика, етническите връзки, националната и интернационалната сигурност “ и " Етнорелигиозният мир, националната сигурност и обществените науки “.

Основният отчет ще изнесе проф. д.и.н. Трендафил Митев от УНСС, който е на тематика " Триадата политика – демография – национална сигурност в ориста на българите “. Сред акцентите ще бъдат също нормативната уредба на правото на вяра в България, политическите привилегии и отражението им върху националната сигурност и етническия мир у нас, ескалацията на етнорелигиозното принуждение в Западна и Централна Африка като опасност за сигурността на страните от Европейския съюз и други.

Традиционно на участниците в конференцията ще бъдат връчени документи, а отчетите ще бъдат оповестени в алманах на ВУСИ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР