ВиК - Пловдив спечели дело срещу Управляващия орган на Оперативна

...
</TD
>ВиК - Пловдив спечели дело срещу Управляващия орган на Оперативна
Коментари Харесай

ВиК Пловдив спечели дело по ОПОС

ВиК - Пловдив завоюва дело против Управляващия орган на Оперативна стратегия " Околна среда " за наложена финансова промяна в размер на 5% по , съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Решението на Върховия административен съд е от 3 февруари 2023 година и е дефинитивно. 

Паричното измерение на финансовата промяна от 5% е в размер на 2 357 730,16 лв. без Данък добавена стойност по Договор № КС-02-08 от 02.04.2021 година с реализатор ДЗЗД " Карлово 2020 ". 

С по този начин постановеното дефинитивно решение, Върховният административен съд приема,  че оспореното решение на Управляващия орган на Оперативна стратегия " Околна среда " 2014 – 2020 година е незаконосъобразно, и че не са открити нарушавания съставляващи " неправда " по смисъла на член 70, алинея 1, т. 9 ЗУСЕСИФ от страна на бенефициента  " Водоснабдяване и канализация " ЕООД - гр. Пловдив.

Реконструкцията на водопроводна мрежа на гр. Карлово е част от огромния план за рехабилитация и създаване на ВиК мрежа на територията на Пловдивска област, който стартира да се осъществя през лятото на 2021 година. Общата му стойност е близо 138 милиона лв., от които 82.8 милиона лв. са европейско съфинансиране от Кохезионния фонд, 14.6 милиона - съфинансиране от държавния бюджет, а 17.3 милиона лв. са лични средства на " Водоснабдяване и канализация " ЕООД - Пловдив. 

Мегапроектът включва 9 съществени обекта на територията на градовете Пловдив, Хисаря, Карлово, Асеновград, Първомай и Стамболийски. Общата дължина на мрежата, която е обхваната, е 56 километра, от които 39,5 км вододовеждащи и 16,5 отвеждащи и пречиствателни мрежи. 

За реализатор на ремонтните и строителните действия в Карлово е определено дружеството ДЗЗД " КАРЛОВО 2020 " с участници: " Алди комерс груп " ЕООД и  " Босстор " ООД. Консорциумът завоюва публичната поръчка инженеринг за планиране, строителство и авторски контрол на обект " Реконструкция на водопроводната мрежа на гр. " Карлово ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР