Възможностите за развитие на биоземеделие в русенско бяха обсъдени на

...
</TD
>Възможностите за развитие на биоземеделие в русенско бяха обсъдени на
Коментари Харесай

Областният управител: Земеделието и особено екоземеделието имат сериозен експортен потенциал, който трябва да бъде използван

Възможностите за развиване на биоземеделие в русенско бяха разисквани на днешното съвещание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група. Заседанието се организира в Ценово, а по-късно последва и посещаване на терен в " Агрола Фрутс “ ООД в Новград. Срещата бе водена от заместител регионалния шеф на Русе Георги Георгиев.

Припомняме, че от август месец тази година той пое председателството на комисията. " Селското стопанство е бранш със стратегическо значение както за района, по този начин за страната, а производството на висококачествени екологични артикули последователно заема все по-голям дял в този бранш. Това трансформира биологичното земеделие в настояща тематика и част от дневния ред на държавните политики в региона на производството на храни и в същото време слага въпроса за нуждата от повече вложения от сходен жанр “, съобщи Георгиев.

Той дефинира предприятието като образец освен за сполучлив бизнес и висока предприемаческа просвета, само че и за отговорността към обществото в изискванията на редица продоволствени провокации. Също по този начин заместител регионалният шеф показа, че има доста неразрешени проблеми, като опазването на околната среда и битката с измененията в климата. Той уточни, че за тяхното разрешаване са  постанова сливане на напъните и намиране на верните метод и комбинации за реализиране на дейно и стабилно земеделие, което да подсигурява продоволствена сигурност и оптимално високото равнище на задоволеност на потребителите.

" Това постанова и задълбочаване на връзката сред земеделие, бизнес и просвета, което от своя страна трансформира биологичното развъждане на всевъзможен тип култури и в промишленост на бъдещето. Не по-малко внимание би трябвало да отделяме и на приключения цикъл на произвеждане, който в изискванията на динамично разрастващата се среда, в която живеем, е измежду главните предпоставки за икономисване на веществен и времеви запас, а от там и до обезпечаване на опция за продажба на по-ниски цени на крайния консуматор “, сподели Георги Георгиев.

Той уточни и нуждата от разискване на опциите за реализация на съответни взаимни планове в областта на земеделието, които биха съдействали за усилване на икономическите връзки сред България и Румъния. " Земеделието и изключително екоземеделието имат сериозен експортен капацитет, който би трябвало да бъде употребен, като ускорител на двустранните търговски взаимоотношения, а също и за излизането на нови стратегически пазари “, акцентира Георгиев и обърна внимание, че в негово лице и в това на администрацията всеки сходен план ще срещне поддръжка.

Заседанието бе проведено от Областна администрация – Русе, Община Ценово и Асоциация " Еврорегион Данубиус “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР