В последните месеци жителите на Благоевград станаха свидетели на ескалиращо

...
</TD
>В последните месеци жителите на Благоевград станаха свидетели на ескалиращо
Коментари Харесай

Община Благоевград с поредно спечелено знаково дело срещу Областна администрация

В последните месеци жителите на Благоевград станаха очевидци на ескалиращо напрежение по оста Община – Областна администрация. Това се случва посредством връщане и/ или оборване на решения на Общински съвет – Благоевград, свързани с развиването на регионалния център. На конференция кметът на Община Благоевград Илко Стоянов заяви, че тази заран е схванал, че Административен съд – Благоевград е взел решение, съгласно което настояването на регионалния шеф и на Инициативен комитет от жители, организирали референдум против решението на Общински съвет – Благоевград за реализирането на плана " Scapto Therme AquaPark Bachinovo “, е неприемливо, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

Според кметът на Благоевград решението на съда е показателно и е следващото в интерес на Общината. " Това е следващото знаково дело, което Областна администрация – Благоевград губи против Община Благоевград. Надявам се, че регионалният шеф ще загуби и делото за такса боклук, което ще разреши да понижим таксата за жителите “, разяснява Стоянов и добави, че преди нова година е помолил регионалния шеф да отдръпна жалбата си на втора инстанция, защото на първа Община Благоевград е спечелила, само че той е отказал с неразбираеми претекстове.

Стоянов загатна, че регионалният шеф, който по думите му е фигура, която се назначава, а не се избира от хората, пречи на желанията на общинска администрация за реализирането на редица планове, които ще са в интерес на жителите на Общината. Градоначалникът добави, че сходно деяние регионалният шеф е направил и по отношение на Община Сандански, където също е изработен опит да се попречи за реализирането на план за парка.

" Проектът " Scapto Therme AquaPark Bachinovo “ имаше за цел да резервира парк Бачиново и аква парка. Това нарушаваше ползите на хора, които желаеха да го застрояват и които желаеха да посегнат на минералната вода “, акцентира Стоянов и добави, че още п
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР