В пореден задочен спор влязоха настоящия кмет на Благоевград и

...
</TD
>В пореден задочен спор влязоха настоящия кмет на Благоевград и
Коментари Харесай

Илко Стоянов пита Методи Байкушев къде изчезнаха над 10 млн. лв. от сметките на Благоевград 

В следващ неприсъствен спор влязоха сегашния кмет на Благоевград и някогашният градоначалник.

Публикуваме без редакторска интервенция позицията на Стоянов, споделена в профила му във Фейсбук:

С този статус няма да разясня снега и почистването, единствено ще отбележа, че без работата на чиновниците на Оперативна програма “Чистота ", Оперативна програма “Озеленяване ", Оперативна програма “Благоевград строй ремонт " и “Инспекторат " нямаше по какъв начин да има каквато и да е реакция. Радвам се, че е осъзнал, че всички тези хора не са “мутри " и постоянно са работили за община Благоевград, а не за избран кмет.

На конференция през днешния ден, Байкушев отново е коментирал изтеглянето на заем и отново със същите изречения, които повтаря от деня на клетвата си. Той не се уморява да постанова типичната агитация, стелеща се от онлайн тактиката на ПП-ДБ, само че и аз няма да се уморя да се боря против неистини и внушения. Рано или късно фейсбук пропагандата ще се сблъска с действителния живот и истината ще се види от повече хора.

Фактите сочат, че не бяха минали и 10 дни от ръководството на и по негово предложение беше утвърдено изтеглянето на заем в размер до 8 156 656 (осем милиона, 100 петдесет и шест хиляди, шестотин петдесет и шест) лв.. Бих го приел за нещо обикновено, в случай че точно Байкушев не беше идеологът за това да не се взимат никакви заеми, като не спря да повтаря тази мантра цели две години. Следващите дни ще напиша за съмнителните разплащания, за които се желае усвояването на този заем, само че през днешния ден ми се желае да задам няколко реторични въпроса: къде отидоха публичното разискване, разговорът с “гражданското общество ", митингите и референдумите против заемите, защото “вашите внуци ще заплащат тези отговорности "? 

Тези въпроси са реторични, тъй като множеството от нас знаеха, че всички тези дейности от страна на Байкушев в нито един миг не са имали за цел угриженост за хората, а предпочитание да се добере до властта. След като я получи може умерено да перефразира мотото си от “Благоевград няма време за губене " на “Байкушеви нямат време за губене ".

И в този момент един въпрос, който напълно не е реторичен. Като свое опрощение за заема, Байкушев не стопира да внушава, че община Благоевград разполагала единствено с 480 000 (четиристотин и осемдесет хиляди) лв. в сметките си, което той открил за една нощ, само че в този момент пък щяло да се открива с “истинска " инспекция. Тази нелепост е написана и в отчет до Общински съвет Благоевград. За да опровергая това грозно подстрекателство, през днешния ден ви представям документ, от който е видно, че към дата 17.11.2023г. община Благоевград разполага с парични средства в размер на 11 112 085 (единадесет милиона, 100 и дванадесет хиляди, осемдесет и пет) лв.. 

Направих си обикновеното математическо изпитание да пресметна с калкулатор какъв брой е разликата сред наличната сума по сметките на общината и изказванието на Байкушев с какъв брой пари разполага тя, в резултат на което се получи разлика от 10 632 085 (десет милиона, шестотин тридесет и две хиляди, осемдесет и пет) лв.. Това е мега, супер, гига гигантска финансова дупка и то по времето на Байкушев (определенията поставям по негови изрази).

В тази връзка и прилагайки точно логиката на, аз му задавам следния въпрос: господин Байкушев, за какво липсват 10 632 085 (десет милиона, шестотин тридесет и две хиляди, осемдесет и пет) лв. от сметките на община Благоевград и може ли “истинската инспекция " да откри къде са те?
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР