В момента няма мир в Европа заради Русия. Не виждам

...
</TD
>В момента няма мир в Европа заради Русия. Не виждам
Коментари Харесай

Пловдивчанинът, който счупи с чук плочата на МОЧА, каза дали би направил нещо подобно и с Альоша

" В момента няма мир в Европа поради Русия. Не виждам причина за какво би трябвало да поносим подобен монумент, който не е и български. На такива знакови места по градовете трябва да има монумент на изявени български герои или държавни знаци. "

" Не е обикновено паметник на непозната войска да се издига на такова високо място. Най-логичнио вместо Альоша да е Апостола, въпреки всичко този рид се назовава Хълм на освободителите " сподели пред Plovdiv24.bg  Светлозар Раянов oт Сдружение " Искаме български монумент ".

" Няма да вършим сходен вид ексцесии, хората от нашето съдружие няма да се вършат ексцесии - няма да има чукове или мацаници със спрей върху паметника. Призовали сме по принцип нашите съмишленици да не се поддават на провокации ", сподели още той.

Днес се организира митинг и контрапротест на паметника на Альоша в Пловдив, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg .

Протестиращите пловдивчани носеха плакати и лозунги " Русия - империя на злото ", " За Пловдив без Альоша ", " Искаме български монумент ", " Освобождение - Вън Русия от България " и други. 

Те не могат да се съгласят този монумент да се извисява на 18 метра над целия град, в случай, че нашият народен воин Васил Левски се намира в подножието му, в една забутана градинка. мястото на Левски е на мястото на непознатия боец, ка безапелационни от сдружение " Искаме български монумент ".Контра-протестиращите пък са безапелационни, че в случай че общинските съветници на Пловдив позволен паметника да бъде демонтиран, то те са подготвени за нов митинг, ще охраняват Альоша непрекъснато и няма да позволен " тази подигравка ", увери Весела Станчева, от Сдружение " Завера ". Тя предлага да се направи монумент на Левски на друго тепе - Младежкия рид.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР