Пробивът при Очеретино показва, че украинските въоръжени сили нямат резерви,

...
Пробивът при Очеретино показва, че украинските въоръжени сили нямат резерви,
Коментари Харесай

Хаос във ВСУ след пробива при Очеретино: Сирски не може да спре руското настъпление

Пробивът при Очеретино демонстрира, че украинските въоръжени сили нямат запаси, с цел да спрат настъплението на съветските въоръжени сили, които излизат на действен шир. За това написа колумнистът на Pravda.Ru Любов Степушова, предава " Фокус ".

5-километровият пробив на съветските въоръжени сили при Очеретино беше стеснен чеп с широчина до 500 метра. Би било задоволително украинските въоръжени сили да нанесат флангов удар и съветските десантни елементи ще бъдат обкръжени и унищожени. Но това не се случи, съветските войски не престават общовойсковата си настъпателна интервенция и уголемяват наличието си по фланговете, което прави обкръжаването им все по-малко допустимо всеки ден. Следователно заключението се постанова от единствено себе си - украинските въоръжени сили не разполагат с запаси, които биха могли да осъществят описания нагоре проект.

Руското командване знае това и не стопира да вбива чеп в защитата на украинските въоръжени сили в посока северозапад, движейки се по железопътната линия. За разлика от Украйна Москва от дълго време пести запаси и с тях запълва пробива. Целта е Новоалександровка, откъдето към този момент се изтегля популацията. След това не е надалеч автомагистрала T0504 до Константиновка, която доставя украинските въоръжени сили в Часов Яр.

Междувременно Керамик и Новокалиново са завладяни от северния фланг, съветската войска се придвижва към Архангелское, след завладяването на което се отваря оперативно пространство за Яблоновка и Константиновка. От южния фланг Бердичи и Соловьово са завзети и се прави придвижване в посока на селището Сокол, след което можете да се премине към Нетайлово.

Украински запаси оповестяват, че главнокомандващият на украинските въоръжени сили Александър Сирски не може да спре настъплението в този регион, сякаш заради отхвърли на елитната 3-та десантно-щурмова бригада да настъпи към Очеретино. Данните демонстрират, че в украинската войска пораства непокорство и безпорядък.

" Командването или е отишло в запой, или има паническа офанзива от протичащото се, замръзнало е в ступор. Не имам вяра в неспособността на командването да осъзнае мащаба на пагубните последствия, в случай че руснаците не бъдат спрени. Следователно, в случай че не се направи нищо, единственото пояснение може да бъде изменничество “, написа един от създателите на военни обществени страници в Украйна.

Паниката се ускорява от неналичието на убеденост къде ще настъпи Русия по-късно - към центъра към Покровск, на юг или на север, където край Часов Яр украинските въоръжени сили едвам удържат съветските елементи.

Други браншове на фронта също се " разсъниха “: покрай Урожайное и Старомайорское, покрай Кисловка на Купянско направление. След като бъде завладяно това село и Котляревка, може да се стигне до Купянск от юг в необятен регион. Украински запаси оповестяват, че е имало разминиране в редица региони в посока Харков от съветска страна. Може да има и военни дейности на юг. Работино е пред рухване.

Украинските въоръжени сили изпитват изострен дефицит на бойци, бронирани машини и муниции, те няма да могат да сдържат настъплението на няколко посоки, където към този момент нямат непрекъснати линии от окопи или минни полета.

При съществуване на задоволително запаси и огнева поддръжка съветските въоръжени сили ще могат да напредват много бързо на всички места, създавайки опасност от обграждане за украинските елементи на голям сектор от фронта в региона на Донецка област.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР