В ход е демонстрационното гласуване в Русенско, съобщават от Областна

...
</TD
>В ход е демонстрационното гласуване в Русенско, съобщават от Областна
Коментари Харесай

Демовотът в Русенско продължава, информационната кампания преминава успешно

В ход е демонстрационното гласоподаване в Русенско, оповестяват от Областна администрация - Русе . То стартира през вчерашния ден в село Щръклево, а през днешния ден продължава в още шест обитаеми места от района. Между 09.30 и 13.00 часа жителите на Иваново, Красен, Сваленик, Пиргово, Мечка и Тръсетеник, които имат интерес ще могат да се срещнат в елементи със наложителните стъпки при гласуването с машини по време на идните парламентарни избори, планувани за 2-и октомври тази година.

Същевременно от 10.00 до 16.00 часа във фоайето пред Пленарна зала на Община Русе всеки работен ден ще има по две демо машини. Навсякъде представители на Районната изборна комисия /РИК/ ще беседват с хората, ще им изясняват и ще демонстрират процедурата за гласоподаване с машини. Всеки искащ ще може да види по какъв метод ще се гласоподава на идния избор и да опита самичък да употребява симулатора. Последователността на дейностите ще е същата както на парламентарния избор през предходната година. Машината ще е заредена с демо версия и ще се разграничава от същинската единствено по това, че имената са измислени.

До 29 септември е планувано устройствата да обиколят обитаемоте места в района, като те ще бъдат придружавани от членове на РИК, които ще изясняват на хората по какъв начин да работят с машините. Логистичният развой ще бъде гарантиран от Областната администрация.

За момента взаимната осведомителна акция сред Областната администрация и РИК минава при засилен интерес и без особени усложнения.  

Според ръководителят на РИК Милена Хинкова вероятно усложнение биха провокирали слагането на картата в машината, както и фактът, че имената на политическите сили не са ситуирани на една страница. Това постанова електронно прелистване, само че все пак преобладаващата част от хората се ориентират задоволително добре.

Областният шеф Анатоли Станев и Милена Хинкова са безапелационни, че жителите би трябвало да са спокойни, че гласуването ще протече бързо, елементарно и безпроблемно. Най-важното съгласно тях е да не се бърза и деликатно да се чете какво би трябвало да се направи. Интерфейсът на машините е задоволително елементарен и всеки може да се оправи с него.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР