Уникален, забележителен и колоритен. Това бяха само една част от

...
</TD
>Уникален, забележителен и колоритен. Това бяха само една част от
Коментари Харесай

3000 човека на крака на Античния театър в Пловдив

Уникален, незабравим и живописен. Това бяха единствено една част от определенията, които публиката на Международния фолклорен фестивал даде за осъществяванията на съставите, които тази година вземат участие в събитието, предаде  Plovdiv24.bg. 

Но това е Пловдив - първият български град европейска столица на културата, изпълнен с богат публичен живот и голям брой културни събития. Начало на фестивала даде заместник-кметът по просвета, който не скри насладата си от обстоятелството, че Античният спектакъл е цялостен.

3000 индивида се изправиха на крайници, откакто изпълнителите на състава от Полша изпя българската национална ария " Катерино моме ".

Зашеметяващите танци на Грузия, сиртакито от Гърция, екзотичните танци на Мексико и Индонезия бяха единствено една дребна част от това, което накара пловдивчани и посетители на града още веднъж да се радват, че са аудитория на един от най-посещаваните фестивали в града.

До края на седмицата всяка вечер на Антични спектакъл ще има осъществявания на съставите. На същата сцена в последната вечер – 28 юли, петък, от 20 часа ще се състои галаконцертът и церемонията по формалното закриване на събитието. На 26 и 27 юли, концерти с изключение на на Античен спектакъл ще има и на открита сцена в парк Лаута.

Във видеото може да видите осъществяванията на Грузия и Гърция.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР