.td_uid_42_5cab7271759c4_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cab7271759c4_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Докато тествахме един от най-новите телевизори

...
.td_uid_42_5cab7271759c4_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cab7271759c4_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Докато тествахме един от най-новите телевизори
Коментари Харесай

Philips 55OLED903 – телевизор, надминаващ очакванията

.td_uid_42_5cab7271759c4_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cab7271759c4_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Докато тествахме един от най-новите тв приемници на Philips 55OLED803, ревюто на който евентуално към този момент сте прочели, си мислехме, че мъчно ще можем да забележим нещо по-добро през 2018-а.Успешният артикул обаче има и своя съперник, още веднъж дело на TP-Vision, които създават тв приемниците на Philips. Става въпрос за 55OLED903.
Разминавайки ги на вратата на нашия офис, установихме, че с идентични по мярка екрани, тв приемниците въпреки всичко са с друга величина. А с изключение на дизайна, това става и поради звуковата система, която е акцент в 55OLED903. И която точно провокира най-големия интерес у нас.



Откровено казано не си представях, че нещо ще ми хареса повече от модела, завършващ на 803. Никога не съм бил необикновен аудиофил, само че въпреки всичко взех решение да не подобавам с предразсъдъци към другият флагмански тв приемник на марката, който на процедура е съвсем същия, само че се продава на много по-висока цена.
.td_uid_41_5cab72717555f_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cab72717555f_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Всеки един плюс, важащ за предходния тестван от нас модел, умерено може да бъде упоменат и тук. Първото усещане от прелестния OLED екран, чудесно работещия тристранен Ambilight и замайващ дизайн на модела този път пристигнаха безусловно предстоящо за нас.

Но дано ви разкажем малко по-подробно за теста си на старшия OLED тв приемник на Philips, с цел да си отговорим на няколко въпроса, а те са:
Дали е толкоз добър, колкото 55OLED803?

Аудиото в действителност ли прави разликата?

Заслужава ли си цената?
Дизайн
Веднага щом извадим модела от кашона, доста преди да го пуснем и свържем с останалите си устройства на очи незабавно се набива външния тип на модела. Той е замайващ. Изключително минималистичен, необикновено тъничък.

Има здрава железна рамка и една отличителна линия – вграден саунд бар в долната част на модела, който го отличава от останалите съперници с необикновен тон, само че за това ще разкажем малко по-късно. Впечатляващо, изключително при монтиране на стена е, какъв брой близо може да застане тв приемника до нея. Той е съвсем като залепен, а допускам единственото съществуването на LED лампи е принудило инженерите, въпреки всичко да оставят някакво разстояние, с цел да може Ambilight технологията да работи по-добре.


Изборът е ваш, само че съгласно нaс моделът е съвършен за прикрепяне към стена на някоя от специфичните стойки, които се оферират за него
При потребителя обаче той идва с крачета, които също са много стилни и можете елементарно да го поставите на всяка равна повърхнина. Това е хубаво да бъде направено от двама души, тъй като тв приемникът въпреки и не доста тежък е значителен и в случай че се пробвате сами да го вадите от кашона и монтирате – има не дребна възможност да го изпуснете.

След като го разположените там, където те решили да стои тв приемникът, 903 краси пространството даже без да е пуснат. Това, което се вижда на фотосите и фрагментите, които публикуваме към ревюто е безусловно правдиво – той е доста хубав, а спомагателния саундбар му придава още по-интересен тип.



Интересна детайлност е, че аудио системата също е доста тънка. Тя усилва дебелината на цялата структура напълно малко и по този метод в най-широката си част моделът е пълен единствено 5 см. В най-тънката част обаче – панелът е по-тънък и от актуален смарт телефон. Както казахме към този момент, въпреки всичко е оставено място и за множеството LED светлини, които обгръщат модела и основават приказния ореол, само че и за това по-късно.
Използването на доста метал, качествена пластмаса и премиум материали като цяло, прави 903 да наподобява по превъзходен метод. Всичко е на доста високо равнище и това се видя напълно елементарно.


Подобно и на предходния тестван от нас модел, тук също има четири 4К HDMI изхода с поддръжка на HDCP 2.2, като два от тях са с поддръжка на 2160/60p резолюция. На лице още, относително лесни за достъп са и 2 USB врата, както и AV минижак, който можете да употребявате за разнообразни аудио системи, макар че ме съмнява да имате потребност от такава, откакто разберете по-късно защо става въпрос. Освен общоприетите портове има и Ethernet порт, само че най-вероятно вие ще се възползвате от безжичния Wi-Fi 11ac, който моделът предлага.



Като част от дизайна ще споменем и двете отдалечени, които идват с тв приемника. Едното е обичаното ни, споменавано към този момент и в други ревюта – това с QWERTY клавиатурата. А другото и същински дизайнерски шедьовър. То е малко, в стила на целия тв приемник и стойките, на които той седи – чудесно би пасвало на всеки моден хол или офис. Определено е крачка напред, а предлага комфортно ръководство на главните функционалности на тв приемника.
Звук
Това е най-голямата разлика, по отношение на всички останали тв приемници и 55OLED803 съответно. Bowers and Wilkins са основали отлично озвучаване, което сполучливо ви лъже, че звукът идва от самия екран, а не под него. Нещо повече.


Благодарение на качествената направа и звуковите технологии, сигурен съм, че не дребна част от хората, взели си този модел, няма да имат потребност от в допълнение озвучаване.
903 предлага прелестно аудио-визулано чувство, без да купувате нищо в допълнение, тъй като звукът от него ви обгръща напълно Самият саундбар си е самичък по себе си неповторим артикул. Той има дизайн м изцяло в духа на тв приемника и не го загрозява по никакъв метод. Покрит е от специфична тъкан,, дело на датската компания Kvadrat, която не задържа прахуляк и наподобява доста стилно. Но най-важното е зад нея. А това е композиция от 19-мм високочестотни титанови представители за високите тонове, отделени от главната част на системата, както и добре познатото ни от модела 803 решение 2.1, комбинацията от които носи в действителност неповторим тон.
Качество на картината
Колкото и суперлативи обаче да кажем аз звука обаче, то най-важното във всеки тв приемник си остава картината. А тук тя е на необикновено високо равнище. OLED панела, който е разрешил на дизайнерите да основат този шедьовър прави работата си чудесно и цветовете се разпределят извънредно отмерено. При никакви условия не можете да видите друга плътност, избледняване или каквито и да било грешки, а моделът поддържа 97% от стандарта DCI-P3. Подобно и на моделът 803, който тествахме директно преди този, и тук съществена роля има новото потомство на процесора P5, който качва остротата на изображението, цвета, контраста и плавното придвижване на всяка картина на извънредно високо равнище. И тук като 803 на разположение имаме технологията на Philips Perfect Natural Reality, с която се реализират отлични параметри при усъвършенстването на картина в HDR, даже и преди този момент тя да е била SDR.


Без да ви отегчаваме с непотребни механически детайлности, ще разкажем единствено, че са част от секундата образният процесор прави по този начин, че това което виждате да е по-добро от сниманото на процедура
За малко време се прави разбор на всеки обособен кадър и промяна на картината, тъй че има повече елементи и доста по-добър контрастност. Резултатът е впечатляващ.

Тук още веднъж равнищата на осветеност и несъмнено не на последно място – контрастът – са на чудесно равнище и към тях не бихме имали никакви забележки. За феновете на настройките обаче – в тв приемника въпреки всичко има оставени разнообразни предварителни настройки на картината, по този начин както е и в други модели на компанията – Personal, Vivid, Natural, Standard, Movie, Game, Monitor, като впечатляващо тук е обогатяването на наличието до HDR, даже когато то не е такова. Специално внимание обърнахме и на ISF – ключът към действителните цветове, съобразяващи се с това дали е ден или нощ.

 
55OLED903 е интелигентен
Настрани от качествата на хардуера, тук още веднъж би трябвало да спрем вниманието си на софтуера в тв приемника. Ревизирания от Philips Android по време на теста работи извънредно устойчиво, а авансово конфигурираните приложение се махат доста елементарно, в случай че ви пречат. Същевременно Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, а от този месец и на HBO GO вършат по този начин, че стартирането ви на телевизия може да се отсрочи или по този начин и да не се случи, както е в доста случаи.
Нещо повече. На разположение, за разлика от обстановката при доста други производители, тук имате голям брой приложения, които можете да изпробвате, включително и редица игри
И въпреки всичко – не забравяйте, че не всичко, което сте видели на телефона си, може да се качи на екрана на тв приемника. Моделът идва с конфигуриран на него Android N, като най-вероятно скоро ще се ъпдейтне до Oreo, получавайки най-новите благоприятни условия, които системата на Гугъл предлага.

На малко операционната система работи отлично. Всичко работи доста бързо и безпрепятствено, а интерфейсът от една страна е типичният за Android TV, само че от друга има и не малко усъвършенствания. Преминаването сред обособените менюта е супер интуитивно и не лишава никакво време, а ръководството на тв приемника, даже единствено с Bluetooth дизайнерското отдалечено е доста елементарно и прелестно.
Светлинното Ambilight шоу
Няма по какъв начин да се прави ревю на тв приемник Philips и да не включим отличителната линия на марката.  Тук той още веднъж е тристранен и разрешава да се потопите във всяко едно наличие, което гледате. Екранът наподобява необхватен, с помощта на множеството LED лампи, по профила на тв приемника, а при гледане на филм, спортно събитие или музикален клип – технологията е ненадмината.



Това тук важи изключително за музиката, тъй като поради отличното осъществяване на всеки тон и опцията светлините да се проектират в друг темп, спазвайки такта на музиката, можете да извършите домът си да наподобява и звучи като всеки реномиран клуб и да извършите празненството вкъщи, ако не ви се излиза.
Реално потребление
В седмицата, в която имах опция да тествам 55OLED903 се пробвах да употребявам тв приемника при всевъзможни условия. В достатъчното време, в което разполагах с него, го изпробвах по време на спортни събития, игра на PlayStation, гледане на филми и музикални клипове.



Разликата идва от звука. Наистина, картината на OLED панела, обогатена с всички технологии и оптимизация, предлагана от хардуер и програмен продукт вършат по този начин, че всеки, който има тв приемник по-стар от 2 години, да гледа 903 с почит, само че на процедура същото беше и с 803, който тествахме малко преди този момент. Звукът обаче е друго нещо. И в случай че по време на предходния тест си мислех, че звукът е супер, то 903 ми сподели какво в действителност може един добре оборудван в аудио отношение модел.


В последна сметка
В края на нашето ревю пристигна ред да отговорим на въпросите, които си зададохме първоначално.

Дали е толкоз добър, колкото 55OLED803?

Аудиото в действителност ли прави разликата?

Заслужава ли си цената?

903 надграждащия модел в действителност повтаря всички позитивни качества на 55OLED803, с който се запознахме преди седмица. Лекотата с която работи операционната система, необикновено стилният дизайн и най-много необикновено качество на OLED картината вършат по този начин, че изборът сред двата на процедура да е неосъществим. Всичко работи еднообразно добре и оставя едно и също наслаждение. Освен едно.


Звукът в действителност прави разликата. Всеобхватният и изцяло поглъщащ тон, който идва от творението на Bowers and Wilkins е в действителност голямата разлика сред двата продукта. Много е мъчно той да се опише с думи или да се чуе във видео ревю, само че в действителност нещо, което си заслужава.


Заслужава си и ценовата разлика от към 600 лева съгласно нас, като несъмнено изборът остава за вас. Хубаво е да минете на по-скъпия вид, в случай че сте огромни фенове на домашното кино, обичате да слушате мощно музика или в случай че към този момент нямате хубава аудио система към остарелия си тв приемник. Във всеки противоположен случай 55OLED903 е един от най-хубавите тв приемници, които можете да си купите в края на 2018-а.
.td_uid_43_5cab727175d6e_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cab727175d6e_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР