Ученичката Мария Георгиева от XII А клас бе приета в

...
</TD
>Ученичката Мария Георгиева от XII А клас бе приета в
Коментари Харесай

Ученичка от Английската гимназия в Русе – приета с пълна стипендия в Харвард

Ученичката Мария Георгиева от XII А клас бе призната в влиятелния американски университет Харвард с цялостна стипендия.

През август, 2024 година, Мария публично ще стъпи на кампуса в Бостън, поставяйки началото на своята академична кариера на студент по политология и политическа философия.

Процесът по кандидатстването стартира интензивно за Мария още в края на образователната година 2022 – 2023 година Апликацията, която подава, е многокомпонентна – съдържа мотивационни писма от ментори и преподаватели, университетски информации и университетски достижения, лист с описания на извънкласните действия, на които тя отдава свободното си време и, несъмнено, серия от шест тематични есета.

Трудностите обаче тя ловко заобикаля, съветвайки се със експертите от платформата за безвъзмездни съвещания EducationUSA и програмата Opportunity Funds, на която Мария става стипендиант още при започване на календарната 2023 година

Въпреки срещаните трудности, Мария е уверена, че няма нещо значително, което да отличава Харвард студентите, с изключение на тяхната отдаденост и любов към това, което вършат. Затова тя има вяра откровено във опцията всеки работлив идеалист да стане част от учебни заведения като Харвард.

По тази тематика Мария споделя пред " Русе Медиа ": " Не имах вяра, че може да ми се случи! Винаги съм си мислела, че с цел да бъдеш признат на такова място, то би трябвало да си нещо като нобелов лауреат на 18 години. Всъщност, няма сходно нещо. Именно това ме кара да имам вяра, че доста от хората, които познавам, са конкурентни претенденти за места в тези влиятелни образователни заведения “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР