Участието на Военно окръжие I степен – Русе в събитието

...
</TD
>Участието на Военно окръжие I степен – Русе в събитието
Коментари Харесай

Русенското военно окръжие ще участва в Бъди Войник на Шипка тази събота 

Участието на Военно окръжие I степен – Русе в събитието " Бъди боец “ по време на националното честване на 146-ата годишнина от Шипченската епопея разискаха регионалният шеф Данаил Ковачев и подполковник Васил Петров. Тази събота – на 19-и август, на паркинга на връх Шипка ще бъдат развърнати редица осведомителни щандове. Сред тях е и този на Централното военно окръжие, където чиновници от военните окръжия в София, Русе и Габрово ще показват опциите за осъществяване в армията.

На срещата участва и началникът на русенския гарнизон и пълководец на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев. Според Ковачев тази самодейност дава действителна опция на обществото да се допре до част от ежедневните функционалности на армията. " Определено военната специалност би трябвало да бъде разпространявана, а най-хубавият метод е директният контакт с хората. Надявам се повече младежи да изберат да градят кариера в армията, тъй като тя е знак на авторитет и достолепие “, сподели Ковачев.

Инициативата ще стартира от 13.00 часа, като на място на всеки искащ ще бъде показана подробна информация по отношение на условията, изискванията и реда за постъпване на военна работа и работа в доброволния запас. Специално внимание ще бъде отделено на представянето на опциите за професионално и личностно развиване във Въоръжените сили и преимуществата на службата в запаса. Гражданите ще бъдат осведомени по отношение на вакантните длъжности, нужните документи и периодите за кандидатстване по настоящите състезания, оповестени от Сухопътните войски, Военноморските сили, Командването за логистична поддръжка, Командването за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана и Съвместното командване на специфичните интервенции.

Преди това се планува панихида в памет на починалите, туристически походи, възстановки, както и гала по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата. В петък вечерта ще се състои и трансформиралата се в традиция тържествена заря-проверка на площад " Възраждане “ в гр. Габрово. Събитията, част от националната стратегия, ще продължат до 25 август.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР