.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; } /* Audio: Remove

...
</TD
>.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px;
}
/* Audio: Remove
Коментари Харесай

Васил Костадинов: След 14 дни ще съм свободен гражданин

.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; } /* Audio: Remove big play button (leave only the button in controls). */.video-js.vjs-audio.vjs-big-play-button { display: none; } /* Audio: Make the controlbar visible by default */.video-js.vjs-audio.vjs-control-bar { display: -webkit-box; display: -webkit-flex; display: -ms-flexbox; display: flex; } /* Make player height minimum to the controls height so when we hide video/poster area the controls are displayed correctly. */.video-js.vjs-audio { min-height: 3em; } audio::-internal-media-controls-download-button { display:none; } audio::-webkit-media-controls-enclosure { overflow:hidden; } audio::-webkit-media-controls-panel { width: calc(100% + 30px); /* Adjust as needed */ }Заповедта за дисциплинарното уволняване на шефа на Областната дирекция на полицията в Пловдив старши комисар Васил Костадинов е за вменена корист с 14 лв., изплатени като ексклузивен труд на началника на районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев. В изявление за Plovdiv24.bg той съобщи, че на финансовия протокол има четири подписа преди неговия. Документът е за месец юни, т.е. един месец преди убийството на 24-годишния Димитър Малинов край Цалапица.

Костадинов изясни, че в Министерство на вътрешните работи се изплащат спомагателни по 35 стотинки на час поради това, че чиновниците от съответните районни ръководства са разполагаем в почивен ден. Тези графици се изготвят от началника на районното, в съответния случай – от началника на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев, който се е писал " разполагаем “. Керпиев е получил сумата от 14 лв., която съгласно проверяващите от Дирекция " Инспекторат “ и ГДНП е непозволено изплатена.

Проверката в ОДМВР – Пловдив беше разпоредена от вътрешния министър Калин Стоянов по отношение на убийството в Цалапица. В резултат са формирани няколко дисциплинарни производства, едно от които против Васил Костадинов, което е завършило с издаването на заповед за налагане на дисциплинарно наказване " уволняване “ за тежко нарушаване на служебната дисциплинираност.

" Все още съм шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, защото заповедта публично не ми е връчена по надлежния ред. В процедура сме по изчакване на 14-дневния период, в който тази заповед ще придобие юридическа стойност “ – съобщи Костадинов.

На 12 октомври комисия от трима чиновници е посетила дома му в негово неявяване и е оставила известие, с което му дават опция в едноседмичен период да се запознае с резултата от дисциплинарното произвеждане и със заключителната систематизирана информация по него. Заповедта му за уволняване е издадена с дата 13 октомври.

" Нямам предпочитание да разясня кое наложи да не се съблюдават даже най-елементарните процесуални правила на едно такова дисциплинарно произвеждане “ – сподели той и разясни по какъв начин се разпорежда едно дисциплинарно произвеждане и какви са периодите.

" В моя случай заповедта за дисциплинарно произвеждане е издадена от министъра на 15 септември т.г. На 18 септември ми беше връчена, след съответна покана, и ми беше дадена опция в документално пояснение да изложа своите изказвания по отношение на дисциплинарното нарушаване, в което съм махленски. Аз надлежно съм показал документално пояснение пред министъра на вътрешните работи и съм го входирал персонално в деловодството на министерството. Въпреки че срокът на дисциплинарното произвеждане е двумесечен, още на 29 септември е направена систематизираната информация с резултатите от инспекцията и е препоръчано на министъра да бъда дисциплинарно осъден с уволняване. Цялото това пришпорване на тоя развой аз правя оценка по един единствен метод: като стихотворец ангажимент, без да показвам към кого, и бързане да освободят длъжността, на която се намирам и сега – длъжността шеф на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив “ – описа Костадинов.

В Закона за Министерство на вътрешните работи доста ясно е казано при какви дейности и бездействия какви санкции се постановат. В заповедта за уволняване на Костадинов е посочена като причина " корист с власт “.

" Не чаках, че моето име ще бъде пришито към случая Цалапица и към осъществени дисциплинарни нарушавания от моя страна по тоя случай. Както стана ясно, аз съм взел ефективно присъединяване в документирането на този случай “ – сподели той.

Според Костадинов, в случай че има пропуски при следствието, те не са дотам укорими, че вследствие на тях да следва уволняване за сътрудниците.

" Пропускът е един единствен и това е, че е било допустимо, в случай че са били задоволително наблюдателни сътрудниците, да беседват и да подхващат някакви дейности по отношение на за момента посочения като физически причинител Рангел Бизюрев. Искам да внеса и едно конкретизиране – сигналът за търсено лице, не за осъществено закононарушение, а за търсено лице, е подаден два дни след убийството. Налице е много заблуждаваща информация още в деня на подаване на сигнала и аз не знам за какво прокуратурата не излезе и не показа тези обстоятелства по следствието, с цел да се успокоят и околните “ – уточни Костадинов.

В изявлението той оповестява детайлности от дейностите на двамата близнаци и чатове сред тях, връзка по случая на престъпно проявено лице от Бургас, което инцидентно се намесва в тази ситуация, трето лице пък дава погрешна информация, че е видял Митко жив. Всички тези дейности не са обществено коментирани, само че демонстрират, че по случая е работено съществено. Твърди, че е имало закъснение при издаването на европейската заповед за арест на Рангел Бизюрев.

Заемайки длъжността шеф на ОДМВР, Васил Костадинов е бил наясно, че има заложени предпоставки за разпра. Посочва, че след 14 дни ще бъде свободен жител.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР