Тай Дзи Цюан се характеризира със съвкупност от физически

...
</TD
> Тай Дзи Цюан се характеризира със съвкупност от физически
Коментари Харесай

Треньор от Пловдив: Тай Чи освобождава напрежението и стреса

Тай Дзи Цюан се характеризира със цялост от физически придвижвания, медитация, философия, доктрина, китайска медицина и нравственос не на последно място. Всички те са преплетени и всяко от тях има своето място в приключена система, която може да се съпостави с цяла просвета. Това сподели преподавателят по Тай Чи Светослав Сомов в предаването " Човекът на фокус “ на " Фокус “

Практикуването на Тай Дзи Цюан е медитация в придвижване и това е едно от най-характерните неща за бойното изкуство, акцентира той. Докато практикува Тай Чи, човек непрестанно се трансформира и развива себе си, пренасяйки уменията си в практиката и всекидневието. Човек се учи цялостен живот и постоянно се стреми да усъвършенства уменията си, изясни майсторът.

" Де факто това е метод на живот “, изясни той.  

По думите му бойното изкуство не е известно, тъй като постигането на високи равнища на умения изисква себеотдаденост и персонално време.

" Много малко са хората, които имат високото равнище на умеене, по този начин, че да покажат бойния аспект на тази процедура. Това способства за имиджа й на една лека дихателна гимнастика. Това, което е значителното, е циркулацията на вътрешната сила – Ци, по време на осъществяването на класическите комплекси и придвижванията, циркулацията на диханията на тялото. За да се получи тази циркулация, би трябвало да са изпълнени доста условия и условия. Циркулацията на силата води до непрестанно вътрешно зареждане на органите на човек по време на придвижване и непрестанно закрепване на чисто физическо равнище “, изясни Светослав Сомов.  

Тай Чи освобождава напрежението и напрежението, успокояват страстите, поставят ги под надзор, сънят се усъвършенства, изясни преподавателят по Тай Чи. " Стават доста по-спокойни, по-уравновесени, по-балансирани, по-трудно могат да бъдат изкарани отвън релси. Здравословното положение очевидно се усъвършенства, човек става доста по-устойчив на всевъзможни въздействия, ментални и физически, от позиция на вирусни инфекции. Става по-отворен, става себе си “, уточни той.

Живко Кръстев
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР