Служители на РЗИ Пловдив протестираха днес за по-достойно заплащане, предаде

...
</TD
>Служители на РЗИ Пловдив протестираха днес за по-достойно заплащане, предаде
Коментари Харесай

Служители на РЗИ Пловдив излязоха на протест

Служители на РЗИ Пловдив стачкуваха през днешния ден за по-достойно възнаграждение, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Протестът им е част от общото неодобрение на служителите на Регионалните здравни инспекции в цялата страна, които проведоха народен митинг за през днешния ден. Той е подсилен от синдикалните организации по места.

През целият ден работещите в здравната ревизия носят протестни ленти, а в обедната си отмора от 12.00 часа те излязоха пред постройката на РЗИ.

Служителите упорстват за повдигане на заплатите им със задна дата до 25 октомври 2022 година и за унищожаване на диспропорциите в заплащането на разнообразни чиновници на една и съща служба.

Техните хонорари не са били обновени през последните две години, а в обновените през август бюджети няма начислен инфлационен показател.

Именно чиновниците на здравните инспекции, дружно с лекарите изнесоха цялата тежест на коронавирус пандемията, а за смяна в заплащането само за тях няма законов механизъм, споделиха протестиращите.

Те се заканват да стачкуват всеки ден, до момента в който не ги чуят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР