След реализираната рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци на

...
</TD
>След реализираната рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци на
Коментари Харесай

Община Благоевград откри новоизградената улица Листопад

След осъществената рекултивация на общинското хранилище за неопасни боклуци на територията на Благоевград, заместник-кметът по стопанска система, финанси и европейски планове Мария Петрова откри построената и благоустроена ул. " Листопад “, намираща се в IV микрорайон в регионалния център, оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград.

В резултат на осъществените действия е усъвършенствана транспортната съгласуваност в жилищния регион. Реализирана е нова инфраструктура, което е причина за по-високо качество на живот и облекчение на трафика по прилежащите улици в квартала.

Обектът е осъществен по извоюван  проект от Община Благоевград " Изграждане и благоустрояване на ул. " Листопад “ в IV микрорайон “. 

В резултат на дейностите са реализирани и условия за понижаване на фините прахови частици във въздуха.

Преди формалната гала по разкриване на обекта, в постройката на Община Благоевград се организира и заключителна конференция във връзка със приключения план. В срещата присъединяване взеха заместник-кметът Мария Петрова, представители на екипа на плана, заинтригувани страни и жители.

Чрез осъществените действия е реализирано възстановяване на транспортно-експлоатационните характерности и носимоспособността на настилката, обезпечаване на условия за сигурност на придвижване, комфорт на пътуването и положително отводняване на улицата, обезпечаване на естетична и хармонична среда.

Продължителността на плана бе 30 месеца, с общата стойност 1 276 590.99 лева, от които европейско финансиране в размер на 1 085 102.34 лева и национално съфинансиране 191 488.65 лева

Проектът се реализира по подписан Договор БФП № BG16RFOP001-1.008-0012-C01/18.06.2020 година, Процедура BG16RFOP001-1.001-039 " Изпълнение на интегрирано проекти за градско възобновяване и развиване “, Приоритетна ос 1 " Устойчиво и интегрирано градско развиване “ на Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020 г.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР