Съдът Пловдив отмени заседание по дело за домашно насилие, при

...
</TD
>Съдът Пловдив отмени заседание по дело за домашно насилие, при
Коментари Харесай

Нов случай на тежко домашно насилие в Пловдив, мъж се разплака

Съдът Пловдив анулира съвещание по дело за домашно принуждение, при което мъж е упрекнат, че е нанесъл лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Калоян Кирилов присъстваше персонално в залата през вчерашния ден и пожела да се стигне до съглашение. Той не можа да овладее страстите си и се разплака.

Според обвиняването той редовно е следил някогашната си другарка Иванка, като е навлизал в нежелана връзка с нея чрез разнообразни способи - търсел я на публични места, пред дома й, обаждал й се по телефона, изпращал й известия по мобилни приложения.

Кирилов не бе представляван от юрист, което спря процеса, като съдията ще би трябвало да му назначи длъжностен подобен.

Прокурорът удостовери, че потърпевшата и нейният юрист няма да се конституират и идващия път ще има съглашение на страните. Делото беше анулирано за края на септември месец.

Кирилов показа, че дамата сама го е поканила да живеят дружно в нейния апартамент. По думите му жилището е било на голи стени и той е направил повсеместен ремонт. Подарил й е телефон, който той изплащал дълго време. 

В една вечер Калоян решил да отиде пред дома й, с цел да се схванат какво ще се случва с телефона. Той твърди, че по никакъв метод не е имало принуждение над някогашната му партньорка. Връзката им е траяла към 8 месеца.

Прокуратурата:

Районна прокуратура Пловдив е повдигнала обвиняване против подсъдимия Кирилов, за закононарушение по чл.131, ал.1, т.5а, вр. чл.130, ал.2 от Наказателен кодекс, за това, че на 12.09.2022 година в Пловдив в изискванията на домашно принуждение е предизвикал на И.Г.В. лека телесна щета, изразяваща се в охлузвания и кръвонасядания по шията, гръдният панер и крайниците и травма на корема.

Подсъдимият е упрекнат още и в това, че за интервала от неопределена дата на месец август 2022 година до 12.09.2022 година в Пловдив, в изискванията на домашно принуждение, редовно е следил И.Г.В. чрез нахлуване в нежелана връзка с нея - търсел я на публични места, пред дома й, обаждал й се по телефона, изпращал й известия по мобилни приложения вайбър и месинджър, като това би могло да възбуди състоятелен боязън за живота и здравето й - закононарушение по чл.144а, ал.3, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР