С пълно мнозинство пловдивският общински съвет прие повторно решението си,

...
</TD
>С пълно мнозинство пловдивският общински съвет прие повторно решението си,
Коментари Харесай

Пловдив отново подкрепи Белащица за присъединяването към града

С цялостно болшинство пловдивският общински съвет одобри наново решението си, че дава кардинално единодушие за присъединение на село Белащица при позитивен резултат от референдума. " За " гласоподаваха 42 съветници, нито един не се разгласи " срещу " и " въздържал се ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Предложението беше върнато от регионалния шеф като незаконосъобразно. Междувременно се оказа, че инспекцията на Групово дело ГРАО е открила, че подписката съдържа нужния брой гласове, с които може да се изиска референдум. 

Дебатът се разшири в посока бъдещето на общините " Марица " и " Родопи " и към цялостната смяна на териториалното устройство на страната. 

Съветникът, който е помагал на инициативните комитети за отделянето на селата Крумово и Ягодово, напомни, че и тогава управлението на община " Родопи " е положила огромни старания да не се случи това. Предупреди, че хората в Белащица всеобщо би трябвало да отидат да гласоподават на референдума. 

Съветникът Владимир Славенски предложи кметът и ръководителят на общинския съвет непрекъснато да лобират за децентрализация.

Съветникът счита, че Пловдив би трябвало да води битката за присъединение по-агресивно, тъй като хората би трябвало да усетят, че този град не ги приема като туристи с автобуса, а са част от него. 

Съветникът Стефан Послийски означи, че и в този случай става въпрос за пари, тъй като пловдивчани дълги години заплащат за опазването на здравето, образованието и т. н. на жителите на " Родопи " и " Марица ". 

Всички изявления гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР