С пълно единодушие пловдивският общински съвет даде принципното си съгласие

...
</TD
>С пълно единодушие пловдивският общински съвет даде принципното си съгласие
Коментари Харесай

Готови сме да присъединим Белащица! Юристка: Селото е спалнята на Пловдив

С цялостно единогласие пловдивският общински съвет даде кардиналното си единодушие село Белащица да се причисли към община Пловдив при позитивен резултат в техния референдум за отделянето от община " Родопи ". " За " гласоподаваха присъстващите 44 съветници, нито един не бе " срещу " или " въздържал се ", макар, че преди този момент имаше предложение точката да се отдръпна за идната сесия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Община Пловдив в никакъв случай няма да се оправи с мръсния въздух, в случай че кариерите над село Белащица продължат да работят идващите 25 години, както желаят досегашните концесионери. Ако нашето село стане част от община Пловдив, тя в никакъв случай няма да разреши на нейна територия да действат кариери " - посочи юрист Снежана Стефанова, представител на Инициативния комитет за отделянето на Белащица от община Родопи и вливане към община Пловдив.

Стефанова посочи, че казусът с кариерите е главната причина, заради която популацията желае присъединение. " Кариерите са извънреден източник на излъчвания, на ФПЧ, които се сипят освен над нашето село, а и над регионите " Тракия " и " Южен ". Ако това страшилище не бъде спряно, защото концесионерите желаят удължение на добива, община Пловдив в никакъв случай няма да се оправи с мръсния въздух " - сподели тя. 

Юристката уточни, че исторически Белащица има граница с община Пловдив, изкуствено е отделена от нея, с цел да бъде основана изкуствено община " Родопи ".

" Всички знаят, че Белащица е спалнята на Пловдив, жителите работят в Пловдив, а заплащат налози в " Родопи ". Едва когато стартира процедурата за подготовка на референдум, от община " Родопи " започнаха асфалтиране на улица, за която 20 години се молим ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР