С артистичната творба Bosch Домакински уреди България провокира вниманието на

...
</TD
>С артистичната творба Bosch Домакински уреди България провокира вниманието на
Коментари Харесай

Арт инсталация на Капана Фест представя устойчивото домакинство

С артистичната творба Bosch Домакински уреди България предизвика вниманието на обществото за отговорно потребление на ресурсите вкъщи

В рамките на Капана Фест от 14 до 18 юни т.г., когато музиката и творчеството ще завладеят най-стария жив град в Европа, пловдивчани и гостите на фестивала ще бъдат предизвикани посредством специфична арт апаратура, да преживеят посланието за резистентен метод на живот вкъщи. Творбата е ситуирана наоколо до входа от страната на Централна поща и допуска взаимоотношение със фена. В основата й е планетата Земя, която слага акцент върху опазването на околната среда посредством рационалното потребление на запаси и отговорността на хората към природата. Арт инсталацията се експонира от Bosch Домакински уреди България във връзка  Световния ден на околната среда, който се означи 5 юни. Творческата идея съставлява двустранна структура, символизираща дома, която ангажира фена с посланието на марката " Живей стабилно #LikeABosch! “.

" През последните години терминът " резистентност “ навлезе извънредно бързо и се използва доста необятно в разнообразни сфери, тъй като от ден на ден се постановат еко културата и зелените решения. Всичко това дава благоприятни условия освен да опазваме околната среда, само че и да живеем, без да се лишаваме от улеснения, като в същото време не харчим повече за запаси “, споделя изпълнителният шеф на Bosch Домакински уреди България инж. Ивайло Рашев. Според него всеки би трябвало да живее с отношение за това, което използва. Един от главните проблеми в международен мащаб е изхвърлянето на близо една трета от създадената храна или над 1,3 милиарда тона годишно, с които могат да се изхранят повече от 800 млн. гладуващи.

Друг обезпокоителен факт са климатичните промени, въздействие на които оказва въглеродният отпечатък. Според данните 73% от потребяваната сила идва от изкопаеми източници, което води до световни екологични промени. Това значи несъразмерна употреба на запаси, които един ден може да се изчерпят и  от друга страна отделят огромно количество парникови газове в атмосферата.

Във фокуса на устойчивия метод на живот е рационалното ползване на най-ценния запас – водата, до която нямат достъп повече от 2 милиарда души на планетата. Все повече се откроява и казусът с електрическ ите и електронните боклуци, като през 2020 година в Европейския съюз от тях са събрани  10,3 кг. на човек.

" Като водещ производител в света, ние поехме нашата отговорност в няколко посоки. Вече три години развиването и производството ни са неутрални във връзка с въглерода и осигуряваме 83% от потреблението си със зелена сила. И несъмнено, даваме зелени решения на клиентите ни посредством електроуредите в семейството. Те им разрешават да пестят запаси – ток, вода и препарати, само че без да се лимитират. С уредите ни от най-високия енергийно – ефикасен клас А, се пести сила, без потребителите да се лимитират, а с новите перални машини се употребява до 38% по-малко препарат и до 50% по-малко вода при всеки цикъл. Някои наши уреди  към този момент са направени от близо 64% рециклирана пластмаса и в 100% рециклируема опаковка. Всичко това демонстрира, че подобаващият домашен апарат може да помогне да живееш стабилно “, разяснява инж. Рашев. Според него  всяка стъпка в одобряване на устойчивостта като просвета, метод на държание и мислене си коства повече от всеки път, тъй като времето за нововъведения и пестенето на запаси е през днешния ден.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР