Русенският университет Ангел Кънчев“ кани гражданите на 31 октомври от

...
</TD
>Русенският университет Ангел Кънчев“ кани гражданите на 31 октомври от
Коментари Харесай

Маестро Камджалов ще изнесе публична лекция в Русенския университет

Русенският университет " Ангел Кънчев “ кани жителите на 31 октомври от 13.00 часа в зала " Сименс “ на обществена лекция на световноизвестния диригент Йордан Камджалов на тематика " Съвременните трендове в образованието - вероятни решения “.

В своята презентация маестро Камджалов ще изложи своите визии по отношение на съществуващите проблеми в актуалната просветителна система и методите, по които те биха могли да бъдат преодолени. Той ще запознае аудиторията с най-новите планове на фондация " Йордан Камджалов “ в региона на образованието и опциите за присъединяване в тях на искащите да работят в името на просветата.

Йордан Камджалов е едно от ярките имена в региона на музикалното изкуство у нас и в чужбина. Учи диригентство в София и  Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от международна големина има впечатляващи изяви на три континента. Лауреат на редица интернационалните състезания за диригенти. През 2011 година е определен с цялостен консенсус за Генерален музикален шеф и основен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален шеф и основен диригент на Хърватската национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата през 2020 година

През 2014 година НАСА и Международният център по астрономия дават дават неговото име на метеорит 52292 като декларират, че " той свързва света на музиката с очарованието на вселената “. Съосновател и член на съюза на Генералните музикални шефове и Главни диригенти в Германия. Съучредител на фондация " Йордан Камджалов “ през 2010 година Инициатор и основател ла Музикална Лаборатория за Човека – хор и отбор, през 2014 година От 2015 година е Артистичен шеф и Главен диригент на интернационалния български GENESIS ORCHESTRA, който сплотява потвърдени български реализатори от страната, Европа и света. От 2018 година е съучредител и Артистичен шеф на ACADEMIA MUSICA – нова просветителна форма към " Лаборатория за Човека “. Води курсове и майсторски класове както във висши образователни заведения в България, по този начин и в Heidelberg University, Германия, Raffles Institution, Сингапур, Болоня, Италия и Harvard University.

Реализира редица звукозаписни планове за влиятелни лейбъли като европейския колос EDEL и немския CPO records.

През октомври 2017 година е почетен с най-престижната премия за класическа музика в Германия Echo Klassik дружно с клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров и Симфоничния оркестър на БНР в категория " Запис на концерти от XX/ XXI век “, а през 2019 година получават номинация за друга влиятелна европейска премия в звукозаписния свят – Opus Klassik, за чието отличие има принос и основаният от Йордан Камджалов GENESIS ORCHESTRA още с първия си запис.

" Заповядайте на събитието и имате шанса да научите от първо лице за невижданото дело и дела на Йордан Камджалов и по какъв начин може да се присъедините към тях ", подканват от Русенския университет.

Публичната лекция ще се състои на 31 октомври 2023 година от 13:00 до 15:00 ч. в зала " Сименс “ на Русенския университет " Ангел Кънчев “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР