Реконструкцията на Бетоновия мост ще започне реално в края на

...
</TD
>Реконструкцията на Бетоновия мост ще започне реално в края на
Коментари Харесай

Заради бутането на Бетонния мост спират движението на влаковете за 30 дни

Реконструкцията на Бетоновия мост ще стартира действително в края на месец март, заяви за Plovdiv24.bg ръководителят на плана за рационализация на жп ареал Пловдив инж. Иван Бакалски от НКЖИ. 

Строителният контрол изготвя Оценка на сходство на капиталовия план и се чака да я приключи идната седмица. След това оценката ще бъде подадена в Експертния съвет по устройство на територията на Община Пловдив  за утвърждение и следващо издаване на строително позволение. 

НКЖИ и община Пловдив организират дейна връзка по въпроса за реконструкцията на Бетоновия мост. Изричното искане на градската администрация е да се показа спомагателното съглашение с изпълнителя, касаещо ремонта на оборудването.

Подписването на анекса е на финала и са изчистени всички неясноти по отношение на метода на заплащане и на отчитане. Допълнителното съглашение ще бъде обсъждано идната сряда от Управителния съвет и до края на идната седмица ще бъде подписано, увери инж. Бакалски. 

Пълното спиране на придвижването на влаковете под моста ще бъде за период от 30-35 дни. Едновременно с реконструкцията на моста ще се слагат и новите релси на стоманения път. Пътуващите с пътническите влакове в посока Димитровград ще бъдат извозвани с рейсове до/от гара Катуница. За направление от/до Асеновград ще бъде построен краткотраен перон на пешеходния прелез на Сточна гара. Влак " Оптима ", който вози коли, ще бъде пренасочен по друго трасе.

Самата реорганизация на Бетоновия мост би трябвало да се направи за 6 месеца.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР