Разпоредителното заседание по делото за за втори път не можа

...
</TD
>Разпоредителното заседание по делото за за втори път не можа
Коментари Харесай

Болен съдия отложи делото за убийството в Куклен

Разпоредителното съвещание по делото за за повторно не можа да се организира. Този път повода е, че съдията е болен. Предишния път се отсрочи, защото се оказа, че братът на умрелия е нередовно свикан, предава Plovdiv24.bg .

Срещу 49-годишния обвиняем Мариян Паскалев е повдигнато обвиняване, че съзнателно е умъртвил 55-годишния си комшия Ламбри Ламбрев, като действието е осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост.

Мариян и Ламбри живеели в прилежащи къщи в Куклен. Често си гостували и  употребявали алкохол. Понякога се карали за дребни неща, както се случило и на 28 декември 2022 година Тогава Мариян обвинил Ламбри, че е разрушил вратата на къщата му и е взел от ракията му.

На идващия ден вечерта Мариян се прибрал в дома си и използвал алкохол. Решил да потърси пояснение от Ламбри поради ракията. Отишъл в къщата му, където сред двамата зародил скандал. Мариян почнал да му нанася мощни удари с ръце по главата и тялото, завлякъл го отвън къщата и траял да го бие. 

След това го изоставил в безпомощно положение, прибрал се в дома си и траяли да използва алкохол. По-късно родственик на Ламбри подал сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари установили гибелта му.

Обвиняемият Мариян Паскалев е с взета мярка за неотклонение " задържане под стража “.

На предходното правосъдно съвещание стана ясно, че двама очевидци не желаят да вземат участие в правосъдния развой и не желаят да бъдат конституирани като частни обвинители и цивилен лица. Синът на убития претендира за 3000 лв. разходи за заравяне, помен и монумент на умрелия, както и 100 000 лв. неимуществени вреди.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР