Работна група подготвя комплекс от мерки за възможностите за намаляване

...
</TD
>Работна група подготвя комплекс от мерки за възможностите за намаляване
Коментари Харесай

Министър Попов: Подготвят мерки за намаляване на миризмите в Русе

Работна група приготвя комплекс от ограничения за опциите за понижаване на миризмите в Русе. Това сподели министърът на околната среда и водите по време на съвещание на парламентарната комисия по околната среда и водите, заяви Българска телеграфна агенция.

Миризмите не подлежат на лабораторно засичане, а в работата с тях няма европейска норма, която да следваме, сподели още той. Министър Попов уточни, че измежду проучени 28 европейски страни в някои нямат метод за контролиране на миризмите. Ангажирали сме се да изготвим обстоен отчет, следва неговото по-широко разискване идната седмица, с цел да се реши кои ограничения би трябвало да бъдат ориентирани към общинските управляващи и кои към разнообразни други институции, добави той.

В среща с жителите на Русе обсъдихме въпросите за миризмите, за инсинератора в Румъния и за записаните високи равнища на фини прахови частици, сподели още той. Министър Попов уточни, че Министерството на околната среда и водите е издало две негативни оценки на Румъния във връзка инсинератора.

На 1 септември 2023 година в Русе се състоя митинг против построяването на апаратура за изгаряне на медицински и скотски боклуци в Гюргево. Недоволство против построяването на инсинератора има и в румънския град. Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе даде негативно мнение по плановото предложение.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР