Протест срещу ръководството на БФС започна в София.В акцията, която

...
</TD
>Протест срещу ръководството на БФС започна в София.В акцията, която
Коментари Харесай

Феновете блокираха Орлов мост, протестират срещу БФС

Протест против управлението на БФС стартира в София.

В акцията, която започва малко след 17:00 часа в региона на Националния стадион " Васил Левски " в София, се включиха хиляди последователи от столицата и от страната Те блокираха региона на " Орлов мост “, като органите на реда съумях а да възстановят придвижването в региона малко преди 18:00 часа.

Запалянковците скандираха " Оставка " и обидни квалификации към Българския футболен съюз.

Към митинга се причисли и група маджарски ултраси.

Фенове закрепиха транспарант с " Оставка. 18 години стигат " на един от пилоните на " Орлов мост “, визирайки интервала на ръководство на президента на БФС .

Основните претенции на протестиращите са незабавна оставка на Михайлов и на цялата администрация на централата и насрочване на ексклузивен Конгрес до февруари 2024 година, на който да бъде определено ново управление.

За защитата на мероприятието са ангажирани към 1 600 служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи.

Служителите на реда затвориха подстъпите към стадиона още в ранния следобяд, като придвижването на моторни транспортни средства по бул. " Евлоги Георгиев " в региона пред стадион " Васил Левски " бе спряно и се пропускаха единствено рейсовете на градския превоз.

На униформените е разполагаем и водно оръдие.

Малко след 17:30 часа част от ентусиастите дойдоха на " Орлов мост “ и придвижването там също беше спряно.

Организаторите на митинга приканиха събитието да премине спокойно, като на него всеки български почитател да изрази мнението и позицията си със викания, транспаранти, флагове и позволена пиротехника, спазвайки законите на Република България, без нарушение на разпоредбите и експанзия против органите на реда.

Националният тим на България по футбол ще играе довечера от 19:00 часа европейска подготовка против Унгария при закрити врата на стадион " Васил Левски ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР