Прокурорът от Окръжна прокуратура-Пловдив и съдебният служител от Апелативна

...
</TD
> Прокурорът от Окръжна прокуратура-Пловдив и съдебният служител от Апелативна
Коментари Харесай

Публикуваха изследване за използването на СРС при изборни престъпления

Прокурорът от Окръжна прокуратура-Пловдив и правосъдният чиновник от Апелативна прокуратура – Пловдив Димитър Попов разгласиха проучване в списание " Общество и право “ на тематика " Методика за потребление на  специфични разследващи средства за закононарушения срещу политическите права на жителите “. Четвъртият брой на правното издание излезе с вчерашна дата.

" Динамичната политическа конюнктура в България, обвързвана с честото осъществяване на парламентарни избори през последните две години, рефлектира и върху растежа на преписките и досъдебните производства за изборни закононарушения. Трудностите при установяването на съответните условия по преписките и делата или невъзможността да се открият по различен метод, постоянно постанова потреблението на специфични разследващи средства “, пишат създателите. В публикацията детайлно са разяснени процедурите по настояването и потреблението на СРС за закононарушения срещу политическите права на жителите, хипотезите, при които е допустимо това, способените органи, които ги издават и други.

Това е петата взаимна правна публикация на и Димитър Попов. Техните проучвания са оповестен и в други авторитетни издания. Предишните проучвания са свързани с предявяването на класифицирани материали при следствието, криминалистически аспекти на способите  за претърсвания и изземване и връзката им с предпроцесуалната инспекция по Закона за Министерство на вътрешните работи, опазване на местопроизшествието и ролята му в досъдебната фаза, както и аспекти в следствието посредством чиновник под прикритие.

е лекар по право, учител в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ и във Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система - Пловдив. Автор е на две книги с преобладаваща практическа устременост - " Индивидуализация на наказването “ и " Предсрочно освобождение от изтърпяване на наложено наказване “, както и на голям брой публикации. Димитър Попов е прочут и с други правни проучвания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР