Проблемът със забавеното изплащане на заплатите на персонала на пловдивския

...
</TD
>Проблемът със забавеното изплащане на заплатите на персонала на пловдивския
Коментари Харесай

Летище Пловдив ЕАД: Министерството на транспорта е виновно за напрежението

Проблемът със забавеното погашение на заплатите на личния състав на пловдивския аеропорт е подбуден от нередовното превеждане на пари от министерството на превоза и известията (МТС), потвърдиха от управлението на сдружението за  пред Plovdiv24.bg .

" Летище Пловдив " ЕАД извършва функционалности на летищна администрация и в това време е упълномощено държавно сдружение за ръководство на държавната благосъстоятелност. В Закона за гражданското въздухоплаване има текст, регламентиращ заплащането на втората активност.

Финансирането се прави против фактури от " Летище Пловдив " ЕАД към МТС. Част от разноските са за фонд " Работна заплата ", защото към 70% от чиновниците са ангажирани точно по втората активност на сдружението - в ръководството на държавната благосъстоятелност. 

Сегашното закъснение на преводите от МТС към " Летище Пловдив " ЕАД не е казус и сходна обстановка се получава към този момент за четвърти или пети път. Редно е от министерството на превоза да обяснят за какво не заплащат в точния момент, споделиха от управлението на пловдивския аеропорт.

Заради нередовните прехвърляния и преди се е налагало сдружението да покрива  цялата сума за трудовите хонорари от своите комерсиалните доходи. Реално става по този начин, че въпросните 50-60% от заплатите на личния състав, които се изплащат на 16-то число, са пари на летищния оператор, а не на министерството.

В случая става въпрос за към 220 000 лв. месечно. При пренасочване на такава сума се затруднява действието на " Летище Пловдив " ЕАД, защото сдружението има регулярни заплащания за заплати и към снабдители. 

Изпълнителният шеф на аеропорта Красимир Пешев към този момент е уведомил синдикатите за повода за забавянето на изплащането на заплатите, а следващ ангажимент на профсъюзите е да разяснят обстановката на личния състав. Пешев сега е в Полша за за нови дестинации. 

Наземният екип на " Летище Пловдив " ЕАД е в п.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР