През юни експертите на Регионалната инспекция по околната среда и

...
</TD
>През юни експертите на Регионалната инспекция по околната среда и
Коментари Харесай

Дадоха предписания на кмета на Пловдив

През юни специалистите на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) са направили 236 инспекции на 221 обекта, като 92 от тях са изключителни. За този интервал в институцията са постъпили 66 сигнала и 12 тъжби от жители, на които екипите са реагирали навреме.

Събраните суми от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив по наложени санкции и наказания през месеца са 31 422 лв.. Съгласно законовите разпореждания 7 540 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират глобените субекти, като община Куклен е получила максимален доход от наложени наказания.

През месец юни Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив е издала шест наказателни постановления на сдружения, посредством които е наложила наказания и санкции на обща стойност 19 700 лв., като средствата ще постъпят в сметката на институцията в идващ интервал.

Екоинспекцята е сключила и 2 съглашения за преустановяване на административнонаказателни производства, като по този нов ред е наложила имуществени наказания с общ размер 7 700 лв..

За открити нарушавания на екологичното законодателство специалисти на инспекцията през месеца са съставили шест акта и са изпратили две предложения за сформиране на акт. Сред нарушителите са дружество в Стамболийски, притежаващо сложно позволение, което е позволило нерегламентирано изпускане на отпадъчни газове - носители на интензивно миришещи субстанции в атмосферата, завод за произвеждане на железни структури в с. Крумово, правил активност без нужната регистрация в обществен указател и дружество за произвеждане на колела в с. Рогош, непредставило дължим доклад в период.

Съставени са актове и на две индустриални предприятия от Труд и от Сопот за нарушавания на Закона за водите, откакто при осъществен мониторинг на отпадъчните води е открито, че стойностите на измерените индикатори надвишават самостоятелните емисионни правила, заложени в разрешителните им.

За нарушавания на Закона за ръководство на отпадъците са връчени два акта на кмета на община Стамболийски за несъблюдение на наставления за разчистване на установени нерегламентирани замърсявания в региона на пречиствателната станция за отпадъчни води в града и в с. Триводици. Нарушител е и физическо лице от същото село, който е съхранявал излезли от приложимост МПС без публикуван от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив позволителен документ.

През топлия месец юни зачестиха случаите на нерегламентирано запалване на боклуци на територията на Пловдив и региона и надлежно получените в инспекцията сигнали за миризми и задимяваме в резултат на тях. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив ускори контрола и даде наставления на кмета на Пловдив за прецизно съблюдаване на отговорностите му, разчистване на нечисти с боклуци терени и строги ограничения против нарушителите.

В резултат на бързите дейности на специалистите за лекуване в Спасителния център за диви животни – Стара Загора са изпратени 7 бедстващи животни от предпазени типове – керкенез, кълвач и пет екземпляра от типа бял щъркел.

По случай Световния ден на околната среда – 5 юни 2023 година Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив взаимно с партньорски организации организира дейна акция, ориентирана към екологичното образование на подрастващите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР