Председателят на НС Росен Желязков наложи санкции на общо 17

...
</TD
>Председателят на НС Росен Желязков наложи санкции на общо 17
Коментари Харесай

Русенски депутат е единият от наказаните за събитията в пленарната зала в четвъртък

Председателят на Народно събрание Росен Желязков наложи наказания на общо 17 депутати, които съвсем стигнаха до пердах в пленарната зала в четвъртък. Наказанието е порицание, разгласи Желязков.

В четвъртък поради декларация на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков напрежението в парламента ескалира Стига се и до физическа разпра сред депутати от втората политическа мощ и " Възраждане ".

Депутатът от Русе Златан Златанов от партията " Възраждане " се оказа в центъра на вниманието. Видеозаписите от пленарната зала демонстрират гневен спор, който ескалира с физически конфликт сред Златанов и негов сътрудник.

Златанов се бута и протяга ръка към своя сътрудник. Впоследствие националният представител влиза във физически спор с един от квесторите, който се пробва да го спре.

" Мъжеството е да се противопоставиш на сходни физически офанзиви, офанзивата не беше моя… Първият, който скочи, беше Злати. Не знам по какъв начин се споделя, знам го единствено по малко име “, сподели Манол Пейков, който сподели драскотина по бузата.

Най-много осъдени има в парламентарната група на " Възраждане “ – 12. Там глобени бяха депутатите Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Веселин Вешев, Климент Шопов, Йордан Тодоров, Станислав Стоянов, Виолета Кърпачева и Емил Янков.

Останалите петима са от групата на " Продължаваме Промяната – Демократична България “ - Явор Божанков, Константин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев и Настимир Ананиев.

" Вие сами бяхте очевидци на тази повсеместност на нарушаването, което най-образно може да се опише с понятието на нашите западни съседи като " тепачка “. Давам си ясна сметка, че една част от тях може да са били в обстановката на отбрана, тъй че има опция и това да бъде оспорено “, съобщи ръководителят Росен Желязков при оповестяването на глобите.

Той изброи от парламентарната естрада имената на 17 народни представители, които са с наказание порицание, измежду които Явор Божанков, Манол Пейков, Цончо Ганев и други.

Градусът на напрежението се увеличи, откакто Божанков съобщи от парламентарната естрада, че  " макар че говореха против меките китки, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-вече ни съмняват, че са такива в това отношение ", уточни Божанков, откакто неколкократно бе преустановяван по време на опита си да прочете декларация от името на парламентарната група на ПП-ДБ на 1 юни.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР