Постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“ потвърди Апелативен съд

...
</TD
>Постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“ потвърди Апелативен съд
Коментари Харесай

Бургаският съд остави в ареста румънски контрабандист

Постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража “ удостовери Апелативен съд – Бургас за румънски жител, упрекнат в контрабанда на златни и сребърни произведения.

Ион Б. от Румъния е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 26.01.2024 година, през ГКПП-Лесово, със личния си лек автомобил марка и модел " Фолксваген Тигуон “ с румънски регистрационен номер, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България – златни произведения и детайли с общо тегло 74,84 грама и сребърни произведения и детайли с общо тегло 9 187,60 грама, всички на обща стойност 80 984,80 лв..

Според втората инстанция на този първичен стадий от следствието, са налични задоволително данни за осъществени от обвинения умишлени физически дейности по преместване през границата на страната, без знанието и разрешението на митниците, на артикули за търговски цели в огромни размери. Дадената правна подготовка на инкриминираното действие все още – по чл.242, ал.1, б. “д “ от Наказателен кодекс, планува наказуемост от три до 10 години отнемане от независимост и санкция двадесет хиляди до 100 хиляди лв.. 

Въззивният състав смята, че това наказване е действителна причина, която може да стимулира у обвиненото лице предпочитание да се отклони от правораздаване. За подобен извод способстват и непознатото поданство на обвинения, неналичието на непрекъснат и сегашен адрес в РБългария, данните за метода на укриване на инкриминираните предмети, съществуването на други предмети със забележителен брой, също недекларирани.

Апелативният съд показва, че определението на Окръжен съд - Ямбол с което е взета мярката за неотклонение " задържане под стража “ е вярно и законосъобразно.

Постановеният правосъден акт е финален.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР