Посланикът на Казахстан Виктор Темирбаев и заместник областният управител Димитър

...
</TD
>Посланикът на Казахстан Виктор Темирбаев и заместник областният управител Димитър
Коментари Харесай

Обсъждат самолетна линия между Пловдив и Шъмкент

Посланикът на Казахстан Виктор Темирбаев и заместител регионалният шеф Димитър Добрев откриха в Пловдив фотоизложба, отдадена на 25-годишнината от превръщането на Астана в столица на страната и в навечерието на Деня на Републиката, който се празнува на 25 октомври.

Създаването на директна самолетна линия сред България и Казахстан би асъдействало за укрепването на връзките във всички сфери на живота. Такава опция се разяснява към този момент на междудържавно равнище, разгласи в Пловдив Н.Пр. Виктор Темирбаев.

Според Н.Пр. Виктор Темирбаев бъдещата самолетна линия може да свърже летищата на Пловдив и Шъмкент.

" Планираме да установим побратимени връзки сред двата града, което от своя страна ще даде спомагателен подтик на развиването на междурегионалното съдействие сред нашите страни ", сподели дипломатът.

Шъмкент е ситуиран в централната част на Южен Казахстан и е третият максимален град /с над 1 милион жители/ в страната след Алмати и Астана.

" Астана през днешния ден е одобрена като същинска диалогова площадка за приемливост, мир и интеграция. Нашият неповторим опит за подсилване на интернационалното единодушие и единството са конгресите на водачите в международните и обичайните религии, уточни Темирбаев. 

Посланикът изрази признателност към инж. Пламен Панчев, създател на най-голямата в Източна Европа индустриална зона - Тракия икономическа зона /ТИЗ/, за забележителната спонсорска и организаторска поддръжка, без която фотоизложбата би била невъзможна. Н.Пр.

Виктор Темирбаев заяви, че с решение на Министерския съвет кандидатурата на господин Панчев е утвърдена за почетен консул на Казахстан в Пловдив и документите за назначението му са изпратени в Казахстан.

" Сигурен съм, че ще доразвием положителните взаимоотношения и скоро ще имаме общи начинания в региона на културата, науката и образованието, и в промишлеността. Първите поръчки на български компании към промишлеността и опциите на Казахстанската страна към този момент са на разположение “, уточни Панчев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР