Поскъпването на хранителните продукти, увеличението на разходите и натискът от

...
</TD
>Поскъпването на хранителните продукти, увеличението на разходите и натискът от
Коментари Харесай

Настояват за нов регламент на системата олинклузив

Поскъпването на питателните артикули, нарастването на разноските и натискът от туроператорите, принуждавали хотелиери по Черноморието ни да се откажат от системата " Ол инклузив ". Част от тях към този момент няма да я оферират в пакетите си за идващия туристически сезон, предава БНР.

Трябва да се сътвори нов правилник за системата " Ол инклузив ". Това разяснява заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. Хотелиерът е последовател на наклонността за отпадане на системата у нас, в случай че не се вкарат нужните промени.

" Това е една огромна работа с сектора, с хора от държавното управление и от доста други страни. Не всеки дава отговор за " Ол инклузив ", тъй че би трябвало да има нужните маси, нужните процедури, нужното количество от хора, които да обслужват. Не е обърнато внимание в тактиката за туризма на това какво е " Ол инклузив ". Трябва да има тактика, би трябвало да се заеме както държавното управление, по този начин и всички браншови организации. Защото, като се стартира от туроператорите, те търсят оптимално да изстискат ниска цена. Е, по какъв начин се прави с ниска цена да постигнеш висок резултат? ", сподели Налбантов. 

Храната е съществена туристическа услуга и с цел да имат удовлетворени туристи, хотелиерите не трябва да вършат компромис с качеството ѝ, уточни Румен Драганов - шеф на Института за разбор и оценка на туризма и разяснява аргументите по този начин.

" На въпроса за това, че туроператорите желаят по-ниска цена. Тогава те могат да лимитират това, което включва този ол инклузив, само че не и да понижават качеството на храната, тъй като няма смисъл да има недоволни туристи. Храната е съществена туристическа услуга, както имаме настаняване, имаме хранене и превоз ", сподели Румен Драганов. 

За да е сполучлив туризмът ни би трябвало да има маркетинг на място. Според Румен Драганов това е като всеки бизнес, постоянно има едни хотели, които вървят повече от други. По думите му, би трябвало да има хотелиерска камара, която да сплотява сектора. Тогава гилдията може да бъде единна и да формулира всичките си претенции към туроператорите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР