Подмяната на водопровода и обходния колектор по ул. Брезовско шосе,

...
</TD
>Подмяната на водопровода и обходния колектор по ул. Брезовско шосе,
Коментари Харесай

Замразяват ремонта по Брезовско шосе, парите ще надхвърлят 18 милиона

Подмяната на водопровода и обходния колектор по ул. " Брезовско шосе ", която се прави по третия ЛОТ на Водния цикъл в Пловдив, падна в клопката на безвремието. Проектът се замразява за най-малко четири месеца и ще продължи, когато се възобновят археологическите изследвания на попадащата в трасето на строителния обект селищна могила. Дейностите се пренасочват към сектора от кръстовището на " Дунав " и улица " Победа " в посока към " Голямоконарско шосе ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Реконструкцията на " Брезовско шосе " стартира през март 2022 година, само че беше спряна за два месеца (юни и юли) за избавителни разкопки на праисторическата плоска селищна могила " Яса тепе ". Строителните дейности продължиха под надзора на археолозите и без тяхно наличие на терен не се копае. 

Проблемът е, че по график би трябвало да се слага по една тръба дневно, а поради археологията се слага една тръба за четири дни, разяснява заместник-кметът по строителство и вложения. Всеки ден престой на служащи и машини коства по 3000 лв. и в случай че забавянето е 200 дни, най-после би трябвало да се платят 600 000 лв. на изпълнителя, пресмята той. 

По закон археологическите изследвания се финансират от възложителя, в тази ситуация община Пловдив. Парите за тях не са включени в плана, което значи, че се обезпечават от общинския бюджет, който обаче към този момент е привършен. Другата драма е обвързвана с преустановяването на работа на терен от археологите през зимата. 

Реконструкцията на " Брезовско шосе " коства близо 18 милиона лв. и би трябвало да бъде завършена в средата на 2023 година. Сега напъните ще бъдат ориентирани по бул. " Северен " към кръговото кръстовище на бул. " Дунав " и на самото кръстовище на " Дунав " и " Победа " в посока " Голямоконарско шосе ". Участъкът пред комерсиалния център " Тракия " ще бъде засипан с краткотрайна настилка с трошляк и преди празниците ще бъде отворен за придвижване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР