Пловдивчанин се свърза с редакцията ни, за да разкаже за

...
</TD
>Пловдивчанин се свърза с редакцията ни, за да разкаже за
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Получих фактура от оператор за 430 лева за договор, който е прекратен, а неустойката за 3 месеца е платена

Пловдивчанин се свърза с редакцията ни, с цел да опише за ходенете по тъгите, с които неговото семейство се е сблъскало при прекратяване на контракт с мобилен оператор.

Ето неговия роман: 

Ще опиша за нелоялна комерсиална процедура или иначе казано - незаконна скица за машинация и ощетяване на клиенти, която очевидно всеобщо практикува мобилен оператор в България.

Съпругата ми имаше контракт за телевизия и интернет, който се наложи да приключи авансово по независещи от нея аргументи.

Веднага посетихме офис на оператора, с цел да върнем оборудването, състоящо се в рутер за интернет и два тв-приемника и да заплатим каквото е нужно.

Служителка там ни уведоми, че би трябвало да заплатим 3 месечни такси наказателна клауза поради преустановяване преди приключване на контракта, което е ясно и не оспорихме.

Искахме незабавно да платим, да върнем оборудването и да се завърши изцяло с проблема.

Отговориха ни, че не може да се заплати неустойката незабавно, а ще излезе в последваща фактура след към месец, а оборудването не го желаят и не е нужно, като ние си го прибрахме.

След към месец излезе фактурата с 3 месечни такси наказателна клауза, които незабавно заплатихме и считахме, че всичко е завършено по този контракт и за двете страни.

Съпругата ми искаше да изхвърлим рутера и двата приемника, тъй като служителката в офиса на оператора ясно и изрично съобщи, че не желае да ги одобри и не е нужно да ги връщаме, макар че ги носехме физически. Разбира се документално по никакъв метод не беше удостоверено това изказване, с цел да не може да бъде потвърдено допускам.

Аз я посъветвах да ги запазим известно време, тъй като може въпреки всичко да си ги изискат. И през днешния ден, 3 месеца по-късно, получаваме фактура за 430 лева За контракт, който е преустановен, а неустойката за 3 месеца е платена и съгласно нас връзките по него са завършили.

След диалог с оператора се оказва, че това е начислена такса за невърнатото съоръжение. Обясняваме, че в магазина им са отказали да го одобряват и са споделили, че не е нужно връщане. Операторът ни дава отговор, че " системата " им тогава не си го е желала, само че към днешна дата към този момент си го желае. Вариантите са или да го върнем, или да го заплатим - за 430 лева Оборудване, което съм сигурен, че компанията ще изхвърли, тъй като в никакъв случай не инсталира на клиенти използвано такова, а постоянно чисто ново.

Според мен това е умишлено и преднамерено измислена незаконна лъжлива скица за безпричинно обогатяване, тъй като операторът разчита, че откакто чиновник в офис съобщи, че не е нужно връщане и не одобри електрониката, всеки човек е обикновено още с излизане от офиса им да го изхвърли незабавно. Едва ли някой би пазил нещо излишно и непотребно, което не може да бъде употребявано даже. И те се възползват от това, след 3 месеца да го изискат или да го таксуват 430 лева, което е неведнъж над цената му за ново, а то към този момент е използвано с години.

Нарочно не загатваме мобилния оператор, тъй като считам, че сходна скица не е единствено при него, а при множеството или всички. А и документално на никое място не показват, че отхвърлят да го одобряват, което е преднамерено и предумишлено, с цел да не може да се потвърди след това.

Идеята ми е да оказа помощ на колкото може повече хора се предпазят от това да " изгорят " със стотици лв., подведени от алчността и некоректното отношение на операторите, които не са удовлетворени " единствено " на трите наказателни месечни такси наказателна клауза при предварително преустановяване на контракт, а са измислили по какъв начин да " изцедят " още пари от отказващия се от тях клиент и да го " санкционират " колкото може по-скъпо.

ПАЗЕТЕ СИ ВСИЧКО, получено при подписване на контракта! Дори след доста време може да го изискат назад!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР