Пловдивчани си искат кино Космос. Във фейсбук групата Забелязано в

...
</TD
>Пловдивчани си искат кино Космос. Във фейсбук групата Забелязано в
Коментари Харесай

Пловдивчани ги налегна носталгията за кино Космос, повдигнаха отново въпроса за обновяването му

Пловдивчани си желаят кино " Космос ". Във фейсбук групата " Забелязано в Пловдив " се разиграва същинска дискусия по отминалите времена и това защо може да се употребява постройката, видя  Plovdiv24.bg:

" Нямат време да се занимават с киното. Първо ще свършат по-важните неща, като да вземем за пример паметника Альоша, рушащото се кино, разрушените улици и тротоари даже в центъра на града не са значими ".

" От остарялото кино може да излезе един прекрасен музей или една хубава изложба! "

" A може да се остави кино с ретро сладкарница ".

" Не виждам смисъл да е кино още веднъж, като Лъки киното е на 100 метра. "

" Зависи от концепцията. Пълно е с лъскави, големи здания без душа. Това може да е едно връщане към предишното, с добра идея и осъществяване, в случай че ще другото кино да е на два метра, отново може да стане. "

" Е какво му е неприятното да си е кино да се употребява за филми за детски фестивали за концерти на класическа музика за конгреси. "

" Колко филми съм гледал в киното " Терминатор " 2 го гледах там 12 пъти, хубави времена бяха. Само не знам за какво тази постройка стои в отломки и до ден сегашен, това е самият център. Рано или късно ще създадат спекулация да е вземе някой за стотинки, тъй като е на държавна земя я молче, я кооперация ще и пристигна времето. "

" " Междузвездни войни " съм го гледал в това кино най-малко 40 пъти и ми беше обичаното кино. Дано да не създадат отново следващия мол или някой търговски център там. "

" От учебно заведение са ни водили на кино там… 100% към този момент е на някой, който си е платил и има нужните контакти. По-скоро очаквам хотел там, само че няма да е обществена сграда- музей/ Галерия/ библиотека … "

Припомняме, че има план за реорганизация за постройката и площадното пространство към нея. Той залегна и в предизборната стратегия на кмета. 

Според плана ще има обособена зала с 599 места, предверие с две по-малки, гъвкави презентационни пространства, изложбени площи, кафене със зони вън и вътре със съпътстващата техническа инфраструктура. Залата предлага възможност да се употребява както за кино, по този начин и за театрални представления, концерти, презентации, характерни пробни аудио-визуални спектакли, събрания и конференции.

Във фасадно отношение планът не планува промени в размера на постройката. Ще бъдат поставени нов електрически асансьор, наличен за хора с понижена пъргавина и няколко нови стълбища.

Голямата зала ще бъде подобаваща за фестивално кино, кино-премиери на български филми, роудшоу театрални рилийзи и др. Големият екран, огромният брой места и съществуването на необятни отворени пространства във фоайето допускат нерегулярни, специфични прожекции, комбинирани с потребност от функционираща сцена преди и след прожекцията. Подиумът на сцената ще има опция да се уголемява, ще бъде построено и висококачествено концертно озвучаване за театрални и концертни осъществявания.

Освен кафе-сладкарница ще бъде обособена и зона за четене и неофициално другарство, мултифункционална камерна зала и зона за обществени начинания и полемики.

Проектът предлага съвременно решение за площадно пространство, което не единствено да обезпечи комфорт на хората, преминаващи през него, само че и ще превърне мястото и постройката в привлекателен център за гости от разнообразни възрасти в широк часови диапазон.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР